Müslüman Kardeşler lideri tutuklandı

Müslüman Kardeşler lideri tutuklandı

DÜNYA Haberleri

Mısır'da ordunun yönetime el koymasından sonra Mısırlı güvenlik yetkilileri, Müslüman Kardeşler liderinin tutuklandığını açıkladı

Mısırlı güvenlik yetkilileri, Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii'nin tutuklandığını belirtti. Bedii'nin adı, hakkında yakalama emri çıkan 200'den fazla Müslüman Kardeşler üyesi ve diğer radikal grupların liderleri ile aynı listede yer alıyordu. Yetkililer, Bedii'nin dün gece Mısır'ın Libya sınırı yakınlarındaki Mersa Matruh kentinde tutuklandığını söyledi. Bedii'nin Akdeniz kıyısındaki kentten askeri bir helikopter ile Kahire'ye getirildiği bildirildi. Bedii'nin bulunduğu evin, Müslüman Kardeşler bağlantılı bir işadamına ait olduğu belirtildi. Mısır Başsavcılığı'nın Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Başkanı Bedii, yardımcısı Hayrat Şatır ve teşkilat üyelerinin tamamı hakkında "şiddete teşvik etme" suçlamasıyla yakalama emri çıkardığı bildirilmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...