Mısır'da darbeciler, Müslüman Kardeşler'in lideri Bedii'yi gözaltına aldı

/ Kaynak: AA
Mısır'da darbeciler, Müslüman Kardeşler'in lideri Bedii'yi gözaltına aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır makamlarının, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ve eski başkanı Mehdi Akif'i gözaltına aldığı bildirildi.

Mısır makamlarının, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ve eski başkanı Mehdi Akif'igözaltına aldığı bildirildi. Mısır makamlarının, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve eski başkanı Mehdi Akif'i gözaltına aldığı bildirildi. st düzey bir güvenlik kaynağı, ülkede ordunun yönetime el koymasının ardından haklarında yakalama emri çıkartılanlar arasında olan İhvan liderleri Bedii ve Akif'in gözaltına alındığını bildirdi. İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii, Libya sınırındaki Mersa Matruh kentinde dünden beri ev hapsinde tutuluyordu. Mısır Başsavcılığı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Başkanı Muhammed Bedii, yardımcısı Hayrat Şatır ve teşkilat üyelerinin tamamı hakkında "şidete teşvik etme" suçlamasıyla yakalama emri çıkarmıştı.
Başsavcılık, 30 Haziran gösterileri kapsamında teşkilat binası önünde 10 kişinin ölümüne sebep olan şiddet olayları nedeniyle Bedi ve Şatır başta olmak üzere tüm konsey üyeleri hakkında nbsp; "protestocuları öldürmeye teşvik" suçlamasıyla yakalama kararı vermişti.
17 üyeden oluşan Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi, teşkilata bağlı Şura Konseyinin aldığı kararları uygulama yetkisine sahip.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...