Erdoğan'ın Gazze ziyareti tehlikeye girdi

Erdoğan'ın Gazze ziyareti tehlikeye girdi

GÜNDEM Haberleri

Mısır Ordusu'nun Mursi Yönetimi'ne karşı darbesi, Başbakan Erdoğan'ın, "en kısa zamanda" yapacağı açıklanan Gazze ziyaretini riske soktu.

Mısır Ordusu'nun Mursi Yönetimi'ne karşı darbesi, Başbakan Erdoğan'ın, "en kısa zamanda" yapacağı açıklanan Gazze ziyaretini riske soktu. İşgal altındaki Gazze'ye ulaşmak için, İsrail rotasını tercih etmeyen Erdoğan, Filistin topraklarına, Mısır üzerinden, Refah Kapısı'nı kullanarak geçecekti. Ancak el Sisi'nin komutasındaki Mısır Ordusu'nun darbesi, Erdoğan'ın Gazze gezisini de ertelemiş oldu. Erdoğan'ın, HAMAS Yönetimi'ndeki Gazze'nin ardından, El Fetih Yönetimi'ndeki Batı Şeria'yı da ziyaret edeceği; bu ziyareti de yine İsrail topraklarını by pass ederek, ya helikopter yoluyla Gazze'den, ya da en düşük ihtimalle, Ürdün - Ramallah rotasını takip ederek yapması bekleniyordu. Kaynaklar, Mavi Marmara operasyonu sonrası Türkiye'ye tazminat ve abluka kaldırımı sözü veren Tel Aviv'in, bu yükümlülüklerini yerine getirmeden, Erdoğan'ın İsrail üzerinden Gazze ve Batı Şeria'ya gitmeyi düşünmediğini dile getiriyor. Diğer yandan, Ankara ile Tel Aviv arasında, tazminat ve abluka kaldırımı konusunda, bürokratik düzeydeki görüşmelerin sürdüğü de öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...