Vergi artışı yeşil sahayı teğet geçti

- Güncelleme:
Vergi artışı yeşil sahayı teğet geçti

Ekonomi Haberleri

Milyon 'euro'lara imza atan yıldız futbolcular, vergi oranını yüzde 35'e çıkaran kanun transfer sezonuna yetişmediği için yüzde 15 vergi ödeyecek.

Yeşil sahaların yıldızları ve futbol kulüpleri Gelir Vergisi Kanunu'nun transfer sezonuna yetişmemesi üzerine rahat bir nefes alacak. Şimdiye kadar yüzde 15 gelir vergisi ödeyen futbolcular, tasarının transfer sezonuna yetişmesi durumunda yüzde 35'lik vergi diliminde yer alacaktı. Ancak transfer sezonu 31 Ağustos'ta sona ereceği için futbolcuların vergisi yüzde 15'te kalacak. Bu durum en çok da spor kulüplerini sevindirecek. Çünkü, yıldız futbolcular, transfer masasına oturduklarında, net alacak üzerinden konuştukları için vergi yükü de çoğu zaman kulübe kalıyor. Mesela, 1 milyon liraya transfer olan futbolcu yasa çıkmış olsaydı vergi dilimi yüzde 35'e yükseleceği için 350 bin TL vergi ödeyecekti. Ancak, tasarı yasalaşmadığı için aynı futbolcu 125 bin lira ödeyecek. Tasarı yasalaşmış olsa Fenerbahçeli Volkan Demirel, Galatasaraylı Aurelien Chedjou 1 milyon 245 biner lira daha fazla vergi ödeyecekti. En üst ligde oynayan bir futbolcunun ödediği vergi İngiltere ve Japonya'da yüzde 50, Almanya'da yüzde 45, İspanya ve İtalya'da yüzde 43,Fransa'da yüzde 40, Hollanda'da ise yüzde 30 düzeyinde bulunuyor.Vergi artışı yeşil sahayı teğet geçti
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...