Netanyahu'dan kabineye referandum yasağı

Düzenleyen:
Netanyahu'dan kabineye referandum yasağı

DÜNYA Haberleri

İsrail Başbakanı Netanyahu, IKBY’deki referandum hakkında hükûmet adına yorum yapılmamasını istedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) tartışmalı referandum sonuçları açıklanmamasına rağmen vatandaşlar gece boyu kutlama yaptı. Erbil şehrinde binlerce kişi tarihî kale ve trafiğe kapalı caddelerde bir araya gelenler ellerinde IKBY bayrağı ve Mesud Barzani posterleri taşıdı. Kutlamalarda bazı Kürtlerin ellerinde İsrail bayrağı olduğu görüldü. Bağımsızlık referandumuna tek destek verdiğini açıklayan İsrail’de ise IKBY bayrağı ile İsrail bayrakları yan yana sallandı. Kudüs’te sokağa dökülen bu ülkede yaşayan Kürtler de kutlama yaptı.

Bu arada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bağımsızlık referandumu hakkında hükûmet adına herhangi bir yorum yapılmasını yasakladı. Referandum konusunda görüşü sorulan İsrailli bir bakan önceki gün yaptığı açıklamada “Bibi (Netanyahu) bizden konuşmamamızı istedi” dedi. Bir başka İsrailli yetkili de böyle bir emir geldiğini doğruladı ve konunun “çok hassas” olduğunu söyledi. İsrail 1960’lı yıllardan beri Kürtlerle perde arkasından askerî, istihbarat ve ticaret ilişkileri sürdürüyor. Netanyahu’nun 13 Eylül’de referandumunu destekleyen açıklaması, Türkiye’nin tepkisini çekmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...