İstanbul'un yeni başkanı bugün belli oluyor! Başka illerde de değişim olabilir

Düzenleyen:
İstanbul'un yeni başkanı bugün belli oluyor! Başka illerde de değişim olabilir

GÜNDEM Haberleri

AK Parti’de 3 büyük il ile 10 ilçe belediye başkanının istifa ettirilerek, yerlerine 2019’da aday gösterilecek yeni isimlerin getirileceği belirtiliyor.

Yücel Kayaoğlu 

Kadir Topbaş’ın istifası ile boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak isim bugün yapılacak seçimle belirlenecek. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ismi ön plana çıkarken, AK Parti kulislerinde başka bazı belediye başkanlarının da istifasının isteneceği iddia ediliyor.

Topbaş’ın istifasından sonra, belediye başkanlığı için AK Parti kulislerinde Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın isimleri gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirilen istişare toplantısındaki, temayül yoklamasında ise belediye başkanlığı için Uysal’ın adının ön plana çıktığı belirtildi. Bugün yapılacak seçimlerde de Uysal’ın İstanbul’un yeni belediye başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Edinilen bilgilere göre, Erdoğan istişare toplantısında yaptığı konuşmada, milletvekillerine, belediye başkanlarına ve teşkilatlara önemli uyarılarda bulundu. “İstanbul’u kazanırsak, Türkiye’yi kazanırız” diyen Erdoğan’ın, 2019 yerel seçimlerinin, aynı yıl içinde yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için de bir işaret fişeği olacağını söylediği öğrenildi. Erdoğan, Topbaş’ın yerine seçilecek ismin, göstereceği performansa bağlı olarak, 2019 yerel seçimlerinde de aday gösterilebileceği mesajı verdi.

“KRİTİK DÖNEM”

Erdoğan’ın, İstanbul teşkilatı ve milletvekillerine, “2019’a daha zaman var deyip, oturmayacağız. Hemen sahaya ineceğiz. Çok kritik bir döneme giriyoruz. İstanbul’u kazanmak için yüzde yüz performansla çalışacağız” dediği belirtildi. Öte yandan, önceki akşam Erdoğan’ın başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısında da İstanbul’un yeni başkanını belirlemek için bugün yapılacak seçimler gündeme geldi. Uysal’ın, büyükşehir belediye başkanı seçilmesi durumunda, Başakşehir belediye başkanlığı için de yine ayrı bir seçim yapılacağı bilgisi verildi. Toplantıda, ayrıca başka illerde de bazı belediye başkanları için ‘İstifa mekanizmasının’ işletilebileceği dile getirildi. AK Parti kulislerinde ise 3 büyük il ile 10 ilçe belediye başkanının istifa ettirilerek, yerlerine yeni isimlerin getirileceği konuşuluyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...