Habur sınır kapısı pasifize edilecek

Düzenleyen:
Habur sınır kapısı pasifize edilecek

GÜNDEM Haberleri

Kuzey Irak’da yapılan referandum sonrasında kapatılması gündeme gelen Habur Sınır Kapısı’na alternatif düşünülen Ovaköy’e yeni sınır kapısı yapılacak.

Ünsal Ergel ANKARA 

Irak Merkezi Yönetimine Habur Sınır Kapısı teslim edilmemesi hâlinde, bu kapı aktif hâlde kullanılacak. Habur Sınır Kapısına alternatif olarak açılması planlanan Şırnak’ın Silopi İlçesine bağlı Ovaköy Köyü, Türkiye, Suriye ve Irak’ın sınırlarının kesiştiği noktada bulunuyor. 4 yıl önce dönemin bakanı Hayati Yazıcı tarafından gündeme getirilen Ovaköy, 5 haneli bir köy olarak Habur’a 15 kilometre uzaklıkta. Hâlen giriş çıkışların asker tarafından kontrol altında tutulduğu köy, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin referandum kararının ardından ilk belirlenen yer oldu. Hazırlanan pek çok plandan biri olan Ovaköy, Habur Sınır Kapısı’nın denetiminin Bağdat yönetimine geçmemesi hâlinde devreye sokulacak. Türkiye, oldubittiye getirilmek istenen referanduma yönelik başta Rusya olmak üzere bölge ülkeleri Irak, İran ile koordineli çalışma yürütecek. Gerekirse Irak yönetiminin talepleri doğrultusunda bölgedeki IKBY unsurlarına yönelik tedbirler alınacak. 
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...