İlhan Cavcav, 'TFF'nin kararına şaşırdım'

/ Kaynak: CHA
İlhan Cavcav, 'TFF'nin kararına şaşırdım'

SPOR Haberleri  / CHA

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) vermiş olduğu 6+0+4 kararını şaşırdıklarını söyledi.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) vermiş olduğu 6+0+4 kararını şaşırdıklarını söyledi. nbsp;Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, TFF'nin yabancı kontenjanını NTV Spor'a değerlendirdi. Kararı şaşkınlık ve ibretle karşıladığını belirten Cavcav, "TFF Yönetimi 'Biz istifa etmeyeceğiz' dese de kanun ve yönetmelikler var ve herkes bu doğrultuda hareket etmek zorunda." dedi. nbsp;TFF Yönetim Kurulu'nun yabancı kontenjanı kararında kesinlikle değişikliğe gideceğini düşündüğünü ancak karara şaşırdığını belirten Cavcav, "17 kulüp karara hemfikir görüş bildirmiştir bir tek Fenerbahçe iştirak etmedi. Fenerbahçe'nin 12 yabancı oyuncusu bulunmakta bu bakımdan onları anlayabilmiş değilim ama tabii ki bu o kulübün kararıdır. 17 kulüpten ayrılmak demek bana göre hakkaniyetli bir davranış değildir. Yönetim kurulumuz 18 kişiden oluşmaktadır. Bu 18 kişiden bırakın 17 imzayı 9'un üzerinde bir oy fazla olsa dahi ekseniyeti delalet eder. Futbol Federasyonunun 'Ben yaptım, doğrudur' demesini hayret ve ibretle izledim." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:


"Dolayısıyla 17 Temmuz'da Kulüpler Birliği'nin genel kurulu var ve orada gereken neyse onu yapacağız. Büyük kulüplerin yabancı oyunculara yüksek miktarda ödeme yapmasıyla yerli oyuncular da haklı olarak büyük paralar istemektedirler. Ligde büyük kulüpler şampiyon olmak için diğer takımları yenmek zorunda. Bu bakımdan bence diğer takımlar figüran rolünde. Bu bakımdan bu kararın hem seyirciye hem yayıncı kuruluşa çok büyük zararı olacağını düşünüyorum. Dediğim gibi bu alınan kararı şaşkınlık ve ibretle karşılıyorum." nbsp;


Cavcav, TFF yönetiminin istifasını hakkında ise; "Sayın Demirören 'Biz istifa etmeyeceğiz' diyor ancak yönetmelikler ve kanunlar var. Herkes bu doğrultuda hareket etmek zorunda." ifadelerini kullandı.
SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...