Kumpasın ardından Faruk Bayındır çıktı

Düzenleyen:
Kumpasın ardından  Faruk Bayındır çıktı

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili iddianamede, eski MHP’li yöneticilere kurulan kaset kumpasının sorumlusunun firari şüpheli İbrahim Faruk Bayındır’ın olduğu belirtildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede Bayındır’ın, FETÖ ile ilişkilerine dayanak niteliğindeki tespitler yer aldı. İddianamede, Bayındır’ın kardeş F. Bayındır’ın ağabeyi hakkındaki beyanlarına da yer verildi.  Buna göre kardeş F. Bayındır, ağabeyi hakkında daha önceden verdiği ifadelerde, “FETÖ yapılanması içerisinde yer aldığı, MHP kaset olaylarında rol almış olabileceği ve Haydar Meriç cinayeti ile de ilgisi olabileceği” şeklinde itiraflarda bulundu.  İddianamede, Bayındır hakkında yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:
“FETÖ’nün amaç ve hedefleri doğrultusunda, Türk siyasi hayatını dizayn etmeye yönelik gerçekleştirilecek faaliyetler öncesinde özel hayata ilişkin ses ve görüntülerin yayımlanacağı internet sitelerinin ücretini kredi kartı ile ödemesi ve bu internet sitelerini FETÖ’nün amaçları doğrultusunda kullandırdığı, FETÖ üyesi olduğu, şüphelinin soruşturmaya konu eylemlerinin silahlı terör örgütü üyesi olmak, siyasal hakların kullanılmasını engellemek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek ve kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi suçlarını oluşturduğu anlaşılmıştır.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...