Darbe üstüne darbe, Mısır'ın kredi notu düşürüldü

Darbe üstüne darbe, Mısır'ın kredi notu düşürüldü

DÜNYA Haberleri

Fitch, Mısır'ın uzun dönem yabancı ve yerel para cinsden kredi notunu 'B'den 'B-'ye düşürdü, görünümü 'Negatif' olarak belirledi.

Fitch, Mısır'ın uzun dönem yabancı ve yerel para cinsden kredi notunu "B"den "B-"ye düşürdü, görünümü "Negatif" olarak belirledi. nbsp;Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, not indirimine gerekçe olarak ülkedeki siyasi istikrarsızlığın ekonomide meydana getirdiği endişeyi gösterdi. nbsp;Fitch raporunda, "Siyasi ortam IMF programının gerektirdiği mali ve yapısal reformların uygulanmasını zorlaştırabilir. Belirsizlik ve siyasi gerginliğin artması durumunda mali tablo daha da kötüleşebilir" denildi. Öte yandan, Mısır Sağlık Bakanlığı, Silah ve molotof kokteyllerinin de kullanıldığı çok şiddetli çatışmalarda şu ana kadar 10 kişinin öldüğünü, 210 kişinin de yaralandığını bildirdi. Tahrir'e doğru yürüyüşe geçen binlerce kişi Muhammed Mursi'nin salıverilmesi için Mısır Ordusu'na 2 saat süre verdi. Mısır Devlet Televizyonuna yürüyen göstericiler Mursi'nin salıverilmemesi durumunda TV binasını işgal edeceklerini açıkladı. Öte yandan, Sina'da 6 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Mısır ordusuna ait helikopterler El Ariş Havaalanı'na yakın bölgeleri bombaladı. El Cezire televizyonunun son dakika haberine göre Kahire'nin Harms bölgesinde Mursi taraftarlarının üzerine açılan ateş sonucu en az 6 kişi hayatını kaybetti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...