PKK’nın suikast timi kıskıvrak yakalandı

Düzenleyen:
PKK’nın suikast timi  kıskıvrak yakalandı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün terör ortağı PKK, suikast davasının karar gününde mahkemeyi vurup, kaos çıkaracaktı!

FETÖ’nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin, 2’si firari, 43’ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. 34 sanığa dörder kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, mahkeme salona saldırı hazırlığı yapan 7 kişilik PKK timi kıskıvrak yakalandı.
Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği sebebiyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda görülen karar duruşmasında son sözleri sorulan sanıkların tamamı, mahkemenin adil yargılama yapmadığını öne sürdü. Mahkeme, savunmaların ardından 30 sayfalık kararını açıkladı. 34 sanığa “Cumhurbaşkanı’na suikast, kasten öldürme ve anayasal düzeni ortadan kaldırma” suçlarından dörder kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bu isimler arasında eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, eski Binbaşı Şükrü Seymen ile Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın “üs imamı” ve “menfez paşası” olarak da anılan eski Başçavuş Zekeriya Kuzu da var. ‘Menfez Paşa’sı Zekeriya Kuzu, 4 ağırlaştırılmış müebbetin yanı sıra şehit polislerin cüzdanını çalmaktan üç defa 18 yıl hapse mahkûm edildi...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski Başyaveri Ali Yazıcı ise 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Eski Yarbay Hüseyin Yılmaz beraat ederken; bir numaralı sanık Fetullah Gülen ile Burkay Karatepe ve Özcan Karacan’ın dosyalarının ayrılmasına karar verildi.

KİRLİ PLAN SON ANDA ÖNLENDİ
Hainler hak ettiği cezaya alırken, güvenlik güçleri de kirli bir planı bozdu! Muğla’nın Seydikemer ilçesi kırsalında PKK’lı 4 kişilik terörist grubunun dolaştığını belirleyen jandarma ekipleri, dün Seydikemer- Kaş kara yolunda teröristlerle onları almaya geldikleri anlaşılan 3 kişiyi çembere aldı. Şüphelilerin otomobile binmesini ardından harekete geçen jandarma, havaya ateş açıp, otomobili durdurdu. Araçtaki 7 kişi indirilip, yere yatırıldı. Patlayıcı ve silah olup olmadığının belirlenmesi için yerdeki PKK’lılardan üzerlerindeki kıyafetleri çıkarmaları istendi ve arama yapıldı. Ardından teröristler operasyona destek veren polis ekiplerine teslim edildi. Hainlerin kullandığı otomobil ise çekiciye yüklenerek detaylı inceleme yapılmak üzere polis tarafından götürüldü. 
Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde kanlı eylemlere karıştığı belirlenen 4 teröristin, suikast davasının görüldüğü duruşma salonuna canlı bomba saldırısı düzenlemeyi planladıkları anlaşıldı. Yakalanların 3’ünün de ayrı kollara ayrılıp, polis merkezleri ve noktaları, askerî lojmanlar, ilçe emniyet müdürlükleri, adliye binası gibi çeşitli yerlere silahlı saldırı hazırlığı yaptıkları bilgisine ulaşıldı. Bir aydır teknik takibe alındıkları öğrenilen teröristlerin otomobilleri ile ifadelerinden yola çıkılarak, kırsal Kınık Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yapılan aramada, toprağa gömdükleri canlı bomba düzeneği ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği de belirtildi. Şüphelilerden 3’ünün ise PKK’lılar yardım ve yataklık yaptıkları anlaşıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...