Muğla'da çatışma çıktı, 5 terörist öldürüldü

Düzenleyen:
Muğla'da çatışma çıktı, 5 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Muğla Köyceğiz'de 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Çıkan çatışmada 1 asker de ayağından hafif şekilde yaralandı. İçişleri Bakanı Soylu, PKK'nın yeni bir yöntem geliştirerek, Suriye'nin Lazkiye kenti üzerinden Ege ve Akdeniz şehirlerine sızma girişiminde olduğunu söyledi.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.Alınan bilgiye göre, elde edilen istihbarat üzerine harekete geçen polis ve jandarma ekipleri, Köyceğiz ilçesi Toparlar bölgesindeki ormanlık alanda oldukları tespit edilen 7 kişilik PKK'lı terörist grubuna yönelik ortaklaşa operasyon başlattı.Çıkan çatışmada 5 terörist ölü ele geçirilirken, 2'sinin daha yakalanması için çalışma yürütülüyor. Çatışmada 1 askerin de ayağından hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Bölgeyi çembere alan Muğla Zıpkınlar Komando Taburu ile Bornava Komando Tugayı ve Polis Özel Harekat ekiplerinin operasyonunun sürdüğü kaydedildi.Dün de Seydikemer ilçesi yakınlarında yol kontrolünde 4 terörist ve 3 işbirlikçisi yakalanmıştı. Yetkililer, bu iki terörist grubunun birbirinden bağımsız hareket ettiğinin belirlendiği bilgisini verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Bu arada İçişleri Komisyonu'ndaki çalışmalara katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Köyceğiz'de gerçekleştirilen operasyona yönelik soruyu yanıtladı.Lider kadrosunun talimatı üzerine örgüt üyelerinin Suriye'nin liman kenti Lazkiye'den Akdeniz ve Ege açıklarına geldiğini, buradan da deniz üzerinden, Muğla, Köyceğiz, Fethiye, İzmir civarına sızmaya çalıştıklarını söyledi.
Bakan Soylu, ''Terör örgütünün bu yeni yolunu tıkayabilmek için tüm güvenlik güçlerimiz çalışıyor" dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...