Gebze'ye Silikon şehir kurulacak

- Güncelleme:
Gebze'ye Silikon şehir kurulacak

Ekonomi Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın ABD'deki Silikon Vadisi ziyareti sırasında 'benzerini İstanbul'a da kuracağız' dediği Silikon Vadisi, aynı zamanda bir şehir olacak.

Başbakan Erdoğan'ın ABD'deki Silikon Vadisi ziyareti sırasında 'benzerini İstanbul'a da kuracağız' dediği Silikon Vadisi, aynı zamanda bir şehir olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gebze ve Kurtköy'ü kapsayacak şekilde kurulacak Silikon Vadisi'nin, bu bölgedeki ve Kocaeli'ndeki sanayi için yüksek teknoloji geliştireceğini belirterek, "Silikon Vadisi, aynı zamanda bir şehir projesi. Etrafında da bir kent yükselecek. Bu yıl sonunda planlama çalışması yapılacak" dedi. Yerli Silikon Vadisi'nde çok ciddi Ar-Ge ve sanayi merkezleri bulunacağını ifade eden Bayraktar, "Çok büyük ölçekli olacak. Gebze'de buna uygun bir arazi bulduk. İstanbul, Gebze ve Kocaeli ile bağlantılı olacak. Kocaeli'ndeki Bilişim Vadisi ile TÜBİTAK Teknoloji Enstitüsü ile bütünleşecek. Hem sanayiye hizmet verecek, hem de Türkiye genelindeki ileri teknoloji ve enstitüye hizmet verecek. nbsp;Yerli ve yabancı, teknoloji ile uğraşan şirketler gelecek" diye konuştu. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...