Fransa, Afrika'ya 1,2 milyar avro yatırım yapacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa, Afrika'ya 1,2 milyar avro yatırım yapacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, ülkesinin kalkınma ajansı aracılığıyla Afrika kıtasına 2020 yılına kadar 1,2 milyar avro yatırım yapacağını açıkladı.

Başkent Tunus'ta Kenya'nın başkenti Nairobi ile eşzamanlı olarak düzenlenen "Afrika Buluşmaları" toplantısında basın mensuplarına konuşan Phillipe, ülkesinin 2020 yılına kadar Afrika kıtasına, başta eğitim ve özel sektörün desteklenmesi gibi alanlarda 1,2 milyar avro değerinde yatırım yapacağını söyledi.

Katılımcılar arasında yer alan Tunus Başbakanı Yusuf eş-Şahid, ülkesinin Afrika kıtası içindeki eski rolünü yeniden kazanmaya başladığını belirterek, "Tunus hükümeti, yeni işbirliği ve gelişim ortaklıkları çerçevesinde yürüyen Afrika vizyonunu benimsedi." şeklinde konuştu.

Nairobi ve Tunus'ta eşzamanlı olarak gerçekleşen Afrika Buluşmaları Forumuna 480 Fransız işadamı, 3 bin 600 Afrikalı ekonomi kuruluşu ve 30 farklı ülkenin katıldığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...