Celâl Talabani defnedildi

Düzenleyen:
Celâl Talabani defnedildi

DÜNYA Haberleri

Almanya’da tedavi görürken 3 Ekim’de hayatını kaybeden eski Irak Cumhurbaşkanı ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) Genel Sekreteri Celâl Talabani (84) defnedildi.

Almanya’da tedavi görürken 3 Ekim’de hayatını kaybeden eski Irak Cumhurbaşkanı ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) Genel Sekreteri Celâl Talabani (84) defnedildi. Uçakla Süleymaniye Havalimanı’na getirilen cenaze için havalimanında resmî tören yapıldı. Tören, üzerinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) bayrağı olan Talabani’nin tabutunun uçaktan indirilmesi ile başladı. Kürtlerin ulusal marş olarak kabul ettikleri Ey Rakip’in okunması ile devam eden törende, Talabani’nin tabutu merasim alanındaki katafalka konuldu. Daha sonra törene katılan protokol üyeleri katafalka çelenk koydu. İlk çelengi Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum bırakırken, onu IKBY lideri Mesud Barzani ve İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarifi takip etti. Irak Parlamentosu Başkanı Selim Cuburi de çelenk bırakırken, daha sonra sırasıyla ülkeler adına törene katılanlar çelenklerini katafalka koydu. HDP adına cenazede hazır bulunan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve Osman Baydemir ile Irak Bölgesel Kürt yönetiminde bulunan yabancı ülkelerin diplomatları da cenazeye çelenk bıraktı. Türkiye’nin Erbil Konsolosu’nun törene katılmadığı belirtildi. Havalimanındaki törenden sonra Celâl Talabani’nin cenazesi bir araca konularak Süleymaniye’deki Büyük Cami’ye götürüldü. Talabani buradaki törenin ardından Debasan Mezarlığına defnedildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...