Aykut Kocaman şampiyonluğun formülünü belirledi: Evde kayıp yok

Düzenleyen:
Aykut Kocaman şampiyonluğun formülünü belirledi: Evde kayıp yok

SPOR Haberleri

Sezonun ilk 7 haftasında 10 puan kaybeden, bu puanların 5’ini evinde kaptıran Fenerbahçe eski krallığını kuracak. Artık iç sahada beraberlik bile çıkmayacak

M. Emin Uluç - Fenerbahçe’yi söz verdiği şampiyonluğa taşımakta kararlı olan Aykut Kocaman, oyuncularına “Kadıköy Kalesi”ni yeniden inşa etmek zorunda olduklarını anlattı. Kısa sürede çok ciddi puan kaybı yaşadıklarını belirten Kocaman, Saracoğlu’nda kalan 14 maç için 42 puan hedefi koydu. İçerde alınan Trabzon beraberliği ve Başakşehir mağlubiyetlerinin 5 puana mal olduğunu hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, “Kredimiz tükendi. Şampiyonluktan başka yolumuz yok ve bunun için de evimizdeki tüm maçları kazanmak zorundayız. Bu seri bizi sadece yukarı taşımayacak, aynı zamanda rakiplere karşı psikolojik üstünlük kuracağız ve taraftarımızın da tam desteğini alacağız” diye konuştu.

 > Bize her maç derbi
Kadıköy’e yakaladıkları 47 maçlık yenilmezlik serisini ve 2010-11’deki 17’de 16’lık galibiyet serisini oyuncularına anlatan Aykut Kocaman, “Fenerbahçe, imkansızların başarıldığı yerdir” derken derbilerdeki performansı genele yaymak zorunda olduklarını vurguladı. Büyük maçlardaki motivasyon ve performansa dikkat çeken Kocaman, “Güçlü takımlara karşı süregelen üstünlüğümüzü herkese karşı devam ettirmeliyiz. Bizim için artık her maç derbi her maç final. Camianın beklentileri ortada. Hiç kimse ve hiçbir şey şampiyon olmamıza engel olamaz. Her şey bize bağlı. İşimizi en iyi şekilde yapalım. Gerisi kendiliğinden gelecektir” sözleriyle oyuncularından maksimum performans istedi.

Cezasını kendi ödedi
Aykut Kocaman, PFDK’nın verdiği 13 bin liralık para cezasını kendi cebinden ödedi. Kocaman, “Bu ceza kulübe değil bana kesildi” diyerek yönetimin “Biz ödeyelim” teklifini geri çevirdi. Fenerbahçe’de yöneticiler de aldıkları para cezalarını kendileri ödüyor.

2. GÜİZA VAKASI
Fenerbahçe’nin büyük umutlarla kadrosuna kattığı İspanyol golcü Roberto Soldado, hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor. Forma giydiği 7 karşılaşmada henüz gol ya da asisti bulunmayan Soldado, önceki gün U21 takımıyla oynanan hazırlık maçında da sessiz kaldı. Soldado, çok sayıda net pozisyon yakalamasına rağmen ağları havalandırmayı başaramayınca akıllara vatandaşı Güiza’yı getirdi. 

TFF’ye protesto
Dün Futbol Federasyonunun Riva’daki tesislerinin önünde toplanan 50 kadar Fenerbahçeli taraftar hakem kararlarını protesto etti. Sarı-lacivertliler yaklaşık 30 dakika süren gösteride, “Yeter Yıldırım Demirören yeter”, “Yönetim istifa” diye tempo tuttu.  

Aatıf göreve hazır
Fenerbahçe’nin müzmin yedeği Aatıf, antrenmanlardaki formuyla göz dolduruyor. Hazırlık maçında 2 gol, 2 asistle oynayan Faslı yıldız, Kocaman’dan tam not alarak ilk 11’e göz kırptı. Aykut Hoca’nın, Malatya maçında Aatıf’a şans vermesi bekleniyor.

Yalnız adam RvP
Robin van Persie, Samandıra’da turist gibi geziyor. Sakatlığı sebebiyle sahalardan uzak olan Hollandalı, hiç kimseyle konuşmuyor. Bu duruma tepkili olan takım arkadaşları da RvP’yle selamı sabahı kesmiş durumda. Yöneticiler de Hollandalıyı kendi haline bıraktı.
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...