Rusya, Küba şimdi de Türkiye

Düzenleyen:
Rusya, Küba şimdi de Türkiye

GÜNDEM Haberleri

ABD’nin hâlihazırda vize başvurusunu durdurduğu ülkelerin arasında İran, Libya, Suriye, Yemen, kısmen Belarus ve Kamboçya bulunurken Washington, geçtiğimiz aylarda Küba’daki ABD Büyükelçiliğinin çalışanlarına yönelik ‘gizemli saldırılar’ sebebiyle elçilik çalışanlarının büyük kısmını ülkeden çekme kararı aldı

Selçuk Böke ANKARA
ABD’nin hâlihazırda vize başvurusunu durdurduğu ülkelerin arasında İran, Libya, Suriye, Yemen, kısmen Belarus ve Kamboçya bulunurken Washington, geçtiğimiz aylarda Küba’daki ABD Büyükelçiliğinin çalışanlarına yönelik ‘gizemli saldırılar’ sebebiyle elçilik çalışanlarının büyük kısmını ülkeden çekme kararı aldı. Sözde saldırıların niteliğine dair bilgi verilmezken, en az 21 çalışanın “kendilerini iyi hissetmedikleri” belirtildi. ABD, aynı şekilde Ağustos ayında Rusya’nın San Francisco’daki konsolosluğunu ve Washington ile New York’taki iki ek binasını kapatmasını talep ederek Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldı. ABD son olarak Türkiye’ye karşı vize hizmetlerini askıya alma kararını duyurdu. Türkiye ise karşılıklılık ilkesine dayanarak Washington’a misilleme yaptı.
Geçtiğimiz hafta Rusya Dışişleri Bakanlığı da ABD’li yetkililerin, San Francisco’daki konsolosluk binasının kapısını kırarak içeri girdiği belirtilmişti. Geçtiğimiz yılın aralık ayından itibaren ABD, Rusya’ya ait 5 diplomatik tesise zorla el koydu.
ABD ve Küba 54 yıllık krizin ardından normalleşme döneme girmiş ve 2015 yılında Havana ve Washington’da olmak karşılıklı açılan büyükelçilikler açmıştı. Ancak ABD, Küba’daki Büyükelçilik çalışanlarının büyük çoğunluğunu “gizemli saldırıları” gerekçe göstererek geçtiğimiz aylarda çekme kararı aldı. Soruşturma devam etse de elçilik görevlilerinin yaşadığı sağlık problemlerinin sebebine dair net bir bilgiye ulaşılamadı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...