İhracatçının alacağını hackerlar tahsil etti

- Güncelleme:
İhracatçının alacağını hackerlar tahsil etti

Ekonomi Haberleri

Hesaplara sızan hacker'lar, müşterilerin vadesi gelen ödemelerini kendi banka hesaplarına yönlendirdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de bazı ihracatçı firmaların şirket bilgilerini ve çalışan eposta hesaplarını ele geçiren hacker'ların müşterilerin ödemelerini kendi hesaplarına yönlendirdiği anlaşıldı. İnternet ortamı üzerinden yapılan soygunlar Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) üyelerini uyarmasıyla ortaya çıktı. İhracatçılara uyarı yazısı gönderen TİM, "Bazı firmaların mağdur olduğu tespit edilmiştir. Bu tür girişimlere karşı dikkatli olunması gerekir" mesajı verdi. Uyarı yazısında hacker'ların soygunlarını gerçekleştirirken izledikleri yöntemi madde madde sıralayan TİM, durumun alacağının vadesi geçen ihracatçının müşterisinden parasını isteyene kadar anlaşılamadığına dikkat çekti. Bu arada TİM, başka yöntemlerle birlikte internet üzerinden dolandırıcılık faaliyetlerinde artış gözlendiğini bildirdi. Soygun nasıl yapılıyor?
* Hacker, A şirketine mal talebi e-postası atıyor.
* Gelen yanıttan e-imza, logo, isim, unvan, adres bilgileri alınıyor.
* Daha sonra A şirketi yetkilisinin e-posta hesabı ele geçiriliyor.
* E-postalar incelenerek, o hafta ödeme yapacak müşteri bulunuyor.
* Ele geçirilen e-posta'dan müşteriye hesap değişikliği gönderiliyor.
* Müşteri tuzağa düşerse, olay vade geçince anlaşılıyor.
ALACAĞINI SORUNCA ÇARPILDIĞINI ANLADI
Firmalar vadesi geçen alacaklarını müşterilerine sorunca, çarpıldıklarını anladı. Türkiye'de yeni görülmeye başlanan yöntem, TİM'in uyarısıyla ortaya çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...