Mısır'ın yeni başbakanı belli oldu, Baradey terfi etti

Mısır'ın yeni başbakanı belli oldu, Baradey terfi etti

DÜNYA Haberleri

Mısırlı avukat Ziad Bahaeddin, darbeciler tarafından Başbakan olarak atandı. Baradey ise terfi ederek Cumhurbaşkanı Yardımcısı oldu.

Mısırlı avukat ve Sosyal Demokrat Parti'nin kurucu üyesi Ziad Bahaeddin, darbeciler tarafından Mısır Başbakanı olarak atandı. El Baradey ise terfi ederek Cumhurbaşkanı Yardımcısı oldu. Vehhabi eğilimli Nur Partisi Başkan Yardımcısı Bassam El-Zarka ise, Baheddin'in atanmasından memnun olacaklarını, zira kendisinin büyük ölçüde liberal bir isim olduğunu belirtti. Bu haberden kısa süre önce halka hitap eden Başabakan Recep Tayyip Erdoğan ise, darbeyle ilgili şunları söylemişti: "Mısır'daki gelişmeleri büyük bir kaygıyla izliyoruz. Kahire İstanbul'un öz kardeşidir. Mısır'da darbe yapılmıştır. Darbe kimi hedef alırsa alsın kötüdür. Darbe demokrasinin ve geleceğin katilidir. 1 yıl önce seçim yapıldı. Yüzde 52 oyla Mursi seçildi. 1 yıl içinde sen bunu başaramadın diye tezgah kuruyorlar. Darbe konusunda "ama lakin" diyenler ilkesiz apoletli sivillerdir. AB çıkıp darbeyi kınayan bir açıklama yapamadı. Mısır'da tutuklanan ve gözaltına alınan tüm siyasetçiler serbest bırakılmalı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...