Avrupa Kupası'nın 3 favorisinden birisiyiz

/ Kaynak: AA
Avrupa Kupası'nın 3 favorisinden birisiyiz

SPOR Haberleri  / AA

İstanbul Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, 2013-2014 sezonunda Türkiye'deki hedeflerinin yanı sıra Avrupa'da da şampiyonluk kovalayacak.

Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD) işbirliği ile büyük bir çıkış yakalayan İstanbul Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, 2013-2014 sezonunda Türkiye'deki hedeflerinin yanı sıra Avrupa'da da şampiyonluk kovalayacak. İstanbul Üniversitesi BGD İcra Kurulu Başkanı Işık Eyigüngör, yeni sezondaki hedefleriyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Eyigüngör, iyi bir sezonun ardından Avrupa arenasında yer alma hedefini gerçekleştirdiklerini, artık Türkiye Ligi'nin yanı sıra FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda da başarı kovalayacaklarını kaydetti. İlk hedeflerinin Dinamo Moskova (Rusya), Spartak Noginsk (Rusya) ve SBC Olimpia'nın (Belarus) yer aldığı ilk turdaki D Grubu'ndan çıkmak olduğunu ifade eden Eyigüngör, finale kadar gitmek istediklerini söyledi. Kupada bu sezon, geçen yılın şampiyonu Dinamo Moskova ve Dinamo Kursk takımları ile İstanbul Üniversitesi BGD'yi favori gördüğünü kaydeden Eyigüngör, şöyle devam etti:
"Hedefimiz final oynamak. Kupanın 3 favori takımı var. İki Rus ekibi ve bizim takım kupanın favorileridir. Geçen yılın şampiyonu Dinamo Moskova önemli takviyeler yaptı. Biz de önemli isimleri kadromuza kattık. Büyük hedeflerimiz
var, final oynamak istiyoruz. Hurşit Baytok yönetimindeki takımımızın bu yıl Avrupa'da da iyi işler yapacağına inanıyoruz. Türkiye'de ise ilk 3 içinde yer almak istiyoruz. Final oynamamız ise sürpriz olmaz."
-"İstanbul Üniversitesi BGD'de transfer bitmez"
İcra Kurulu Başkanı Eyigüngör, transfer çalışmalarının sona ermediğini, önemli bir oyuncuyu takıma katacaklarını bildirdi. Transfer çalışmasının bu ay sonuna doğru sonuçlanacağını ifade eden Eyigüngör, "İstanbul Üniversitesi BGD'de transfer hiçbir zaman bitmez. Beni tanıyanlar bilir. Önemli bir oyuncunun transferini gerçekleştirerek, kulübümüze
hediye edeceğiz. Temmuz ayının sonu veya ağustos ayının başında sonuçlanır" diye konuştu.
Eyigüngör, takımlarının yeni sezonda önemli bir sponsorunun olacağını, açıklamayı bir ay içinde yapacaklarını ifade etti.
-"Her şey yolunda gidiyor"
Dernek olarak İstanbul Üniversitesi ile yaptıkları işbirliğinin ardından hedefleri doğrultusunda her şeyin yolunda gittiğini kaydeden Eyigüngör, Türkiye'de kadın basketbolunda önemli işlere imza atacaklarını kaydetti.
Eyigüngör, sözlerini şöyle tamamladı: "Her şey yolunda gidiyor. Bu yıl bir arkadaşımız ayrıldı, onun yerine 2 kişi aramıza katıldı. İnşallah Türk kadın basketbolunda önemli işlere imza atacağız. Yeni sezon için özellikle takımımızdaki genç oyunculara söylediğim en
önemli şey, çok çalışmaları, kendilerini göstermeleri ve 2014 yılında Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı Kadınlar Dünya Şampiyonası için milli takımda yer almalarıdır."
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...