Başbozkurt: Afrin'i biz almazsak Hatay gider

Düzenleyen:
Başbozkurt: Afrin'i biz almazsak Hatay gider

GÜNDEM Haberleri

“Süleyman Şah’ı Caber Kalesi’ne geri götüreceğiz” diyen emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, terör koridorunun bir ABD-İsrail projesi olduğunu ve mutlaka boşa çıkarılması gerektiğini söyledi. Başbozkurt, “Bugün ortalığa Hatay’ı da kapsayan koridor haritaları düşmüş. Onlar yapmadan biz yapmalıyız. Hedef Afrin, artık durmak yok" dedi.

Şubat 2015’te Suriye’nin Münbiç kenti DEAŞ işgalindeyken, Süleyman Şah ve iki askerinin naaşını Şah Fırat Operasyonu ile oradan alıp sınır bölgesindeki Eşme köyüne getiren emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. 100’ü aşkın zırhlı araç ve 500’ün üzerinde askerin katıldığı Şah Fırat’ı yöneten emekli komutan, Türkiye’nin PKK işgalindeki Afrin’e operasyon yapmadığı takdirde, Suriye kuzeyinde terör koridorunu planlayanların mutlaka Hatay’ı işgale yelteneceklerini belirtti.

BÜYÜK İSRAİL PLANI...

Uzun yıllar güneydoğu sınırlarında görev yapan, Suriye’deki iç savaş başladığında ve Kobani olayları sırasında bölgede bulunan İhsan Başbozkurt, Millî Birlik Cemiyeti’nin düzenlediği ‘Suriye ve Irak Analizi-Ortadoğu ve Petrol’ konulu konferansta, aralarında Suriye ve Iraklı Türkmenlerin de bulunduğu gençlere seslendi. Bugün bölgede yaşanan sorunların coğrafyanın zenginliklerine sahip olmak isteyen İngiltere, ABD ve İsrail’in 100 yıllık planlarının bir sonucu olduğunu vurgulayan Başbozkurt, “Amaç, güneydoğu sınırlarımız boyunca uzanan büyük bir Ermenistan devleti, büyük bir Kürt devleti ve nihayetinde Büyük İsrail Devleti’ni kurmak... Bu yapılanların tamamı, İsrail’i korumak ve bu bölgede emniyete almak için ABD ve İngiltere’nin bir oyunu. Buna dur dememiz lazım. Artık eski Türkiye yok. Yeni Türkiye var. Yüzyıllık haritaları ve planları masadan kaldırmalıyız” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...