Gezi'de gözaltına alınan İtalyan fotoğrafçı serbest

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Gezi'de gözaltına alınan İtalyan fotoğrafçı serbest

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Taksim'de cumartesi günü çıkan olaylarda gözaltına alınan aralarında İtalyan foto muhabiri Mattia Cacciattori'nin de bulunduğu 51 kişi serbest bırakıldı.

Taksim'de cumartesi günü çıkan olaylarda gözaltına alınan aralarında İtalyan foto muhabiri Mattia Cacciattori'nin de bulunduğu 51 kişi serbest bırakıldı. 8 kişi ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. nbsp;
Taksim Dayanışması geçtiğimiz cumartesi günü saat 19.00'da Gezi Parkı'na girmek için çağrıda bulunmuş, bunun üzerine Taksim'de izinsiz olarak toplanan eylemcilere polis müdahale etmişti. Müdahaleler sırasında gözaltına alınan 59 kişi, emniyetteki sorgularının ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti. Savcılıkta sorgulanan 59 kişiden 8'i tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilirken, aralarında İtalyan foto muhabiri Mattia Cacciattori'nin (25) de bulunduğu 51 kişi ise serbest bırakıldı.
İtalyan foto muhabiri Cacciattori'nin savcılık sorgulaması esnasında İtalya'da pek çok gazeteye fotoğraf çeken Luz Photo ajansında çalıştığını söylediği öğrenildi. Taksim'deki Gezi Parkı eylemini görüntülemek için çalıştığı ajans tarafından İstanbul'a gönderildiği, cumartesi gecesi fotoğraf çekimini tamamladıktan sonra cadde üzerinde karşıdan karşıya geçerken polis tarafından gözaltına alındığı iddia edildi.
Adliyeden çıkartılan Cacciattori'nin Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüleceği, saat 20.30'da ise sınır dışı edileceği öğrenildi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...