Taksim Dayanışması için suç duyurusu

Taksim Dayanışması için suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri

Suç duyurusunda, 'Sokakların savaş alanına dönmesine neden olan Taksim dayanışması hakkında savcıları göreve çağırıyoruz' denildi.

Taksim Dayanışması için suç duyurusunda bulunuldu. Rotahaber'in suç duyurusunda şunlar kaydedildi: "Gezi Parkı ayaklanmasının başladığı günden beri yaptığı açıklamalar ve çağrılar sonrasında başta İstanbul olmak üzere yurt genelinde sokakların savaş alanına dönmesine neden olan Taksim dayanışması hakkında savcıları göreve çağırıyoruz...
Gezi Parkı ayaklanmasının başladığı ilk günden itibaren her taşın altından onlar çıktı. İlk günden itibaren yaptıkları çağrılarla vatandaşları belirledikleri alanlarda eylem yapmaya çağırdılar. Yaptıkları çağrılar sonrasında çıkan olaylarda yüzlerce kişi yaralandı, kamu araçları, parti teşkilatları yakıldı, sokaklar savaş alanına döndü.
nbsp;En vahimi de insanlar öldü. Bu olayların hepsi de bu Taksim dayanışmasının yaptığı çağrılar sonunda gerçekleşti. O kadar pervasızlaştılar ki ölen insanları anmak adı altında yaptıkları çağrılar sonrasında sokaklar yine savaş alanına döndü.
nbsp;Taksim Dayanışması adı altında Gezi ayaklanmasını en başından beri organize eden yapılanmadan söz ediyoruz.
nbsp;Eylemlerin 31 Mayıs'ta ilk şiddet olaylarına dönüştüğü günden sonra tam 14 gün boyunca insanları provoke ettiler. Gezi Parkı'na kurdukları çadırdan tam 14 gün boyunca eylemleri organize ettiler. Onlar Gezi Parkı'nda açıklama yaptı, terör örgütleri ise açıklamanın ardından araçları, sokakları yaktı.
nbsp;14. günde Başbakan Erdoğan ile görüştüler. Görüşmede Başbakan Erdoğan Gezi Parkı'na Kışla yapılmasının durdurulduğunu ve referandum yapılacağını söyledi. Herkes toplantı sırasında uzlaşı içinde olan Gezi Platformu'nun eylemlere son vereceğini ve çadırları kaldıracağını açıklamasını beklerken, platformdan çadırların kaldırılmayacağı ve eylemlere devam edileceği açıklaması geldi.
nbsp;Bu açıklamanın yapıldığı akşam Taksim ve çevresi yine savaş alanına döndü. Polis haklı olarak müdahale etti ve Taksim'deki çadırları kaldırdı.
nbsp;Çadırlar kalktı ancak Taksim Platformu yine vazgeçmedi ve yaptığı açıklamalarla halkı Taksim'e çağırdı ve her çağrısının ardından başta Taksim olmak üzere tüm yurtta sokaklar savaş alanına çevrildi.
Bu çağrılara 15 gün daha devam ettiler. nbsp;
nbsp;Ve önceki gün... İstanbul Valisi Mutlu, "Gezi Parkı yarın açılacak" diyerek bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın yapılmasından saatler sonra Taksim Dayanışması Gezi Parkı'nın açılması için insanları Taksim'e çağırdı. Valinin 'Yarın açıyoruz' açıklamasına rağmen 'Gezi Parkı açılsın' diyerek insanları kışkırtan Taksim Dayanışması üyeleri, akşam saatlerinde Taksim'i yine karıştırdı.
Ve tarih 08 Temmuz. Gezi Parkı halka açıldı. Ancak Taksim Dayanışması yine devreye girdi ve insanları yine Gezi Parkı'na çağırdı. Yani yine kaos, yine çatışma...
nbsp;VE BİZ ROTAHABER OLARAK ÜLKEYİ TAM 40 GÜNDÜR GEZİ EYLEMLERİ ADI ALTINDA AYAKLANMAYA ÇAĞIRAN VE YAPTIĞI ÇAĞRILAR SONRASINDA SOKAKLARIN SAVAŞ ALANINA DÖNMESİNE NEDEN OLAN TAKSİM DAYANIŞMASI/TAKSİM PLATFORMU YAPILANMASININ TÜM ÜYELERİ HAKKINDA İLGİLİ SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ. SAVCILARI ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEYEN VE SÜRÜKLEMEYE DE DEVAM EDEN BU KİŞİLERLE İLGİLİ OLARAK GÖREVİNİ YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ...
nbsp;Şimdi Taksim Dayanışması'nın gün gün yaptığı çağrılara ve sonrasında yaşananlara bakalım. nbsp;
nbsp;Tarih: 08 Temmuz
nbsp;Taksim dayanışması, "Kendiliğinden yeşererek yalnızca İstanbul'a değil tüm Türkiye'ye bir demokrasi örneği olarak yayılan forumlarımızın ışığını Gezi Parkı'na da taşımaya kararlıyız. Herkesi bu akşam saat 19.00'da Gezi Parkı'na çağırıyoruz." şeklinde açıklama yaptı.
nbsp;Tarih: 4 Temmuz
nbsp;Taksim Dayanışması , henüz halka açılmayan Gezi Parkı 'na girme kararı aldı. Dayanışmayı oluşturan bileşenler, dün akşam yaptıkları toplantıda "Keyfi bir tutumla parka girmemiz yasaklanıyor" diyerek Dayanışma'yı oluşturan meslek örgütü ve sendikaların, cumartesi günü saat 19.00'da Gezi parkı önünde buluşmaları için çağrı yaptı.
Bu çağrı sonrasında Taksim ve çevresi savaş alanına döndü. nbsp;
nbsp;Tarih: 1 Temmuz 2013 nbsp;
nbsp;"Pazartesi günü saat 12.30'da "Buradayız, Gezi parkı eylemlerinin tüm sorumluluğunu üstleniyoruz" demek üzere dilekçelerimizle Çağlayan Adliyesi'nde (C kapısı karşısı alan) hep beraber buluşuyoruz."
Bu çağrı sonrasında yine küçük çaplı gerginlikler yaşandı.
nbsp;Tarih: 24 Haziran 2013:
nbsp;"Bugün yurdun dört bir yanında Ethem'i, nbsp; Abdullah'ı ve Mehmet'i, sokaklarda, parklarda, evlerimizde, her neredeysek orada anacağız. Ethem'in, Abdullah'ın ve Mehmet'in ailelerinin yanındayız, sorumlular yargılanana dek sürecin takipçisi olacağız."
nbsp;Tarih: 22 Haziran 2013
nbsp;"Taksim Dayanışması olarak bu süreçte öğrendiğimiz en önemli şey, mücadelenin zaman ve mekânla sınırlandırılamayacağı; bundan sonra da hayatın, kentin ve ülkenin her metrekaresinde ve her anında devam edeceğidir. Kayıplarımızı anmak, taleplerimizi tekrar hatırlatmak ve hala bugün Mersin'de, Ankara'da ve tüm Türkiye'de yaşanan şiddeti kınamak üzere Cumartesi günü saat 19.00'da karanfillerimizle Taksim Meydanımızda buluşuyoruz. Yaşasın dayanışmamız… Her yer Taksim her yer direniş…"
Bu çağrı sonrasında Taksim'de şiddet olayları zirve yaptı. Araçlar yakıldı, ortalık savaş alanına döndü.
nbsp;Tarih: 19 Haziran 2013
nbsp;"Bizler şimdilik afet halini alan ve tıpkı deprem gibi ne zaman, nereden ve neyin tetiklediği belli olmayan bu şiddete karşı, afet toplanma alanlarımız olan parklarımızda her gece saat 21.00'de kendi kararlarımızı verip bu kararlarımızı yaptığımız dayanışma toplantılarında ortaklaştırıyoruz. Ülkemizde demokrasinin yaralarını sarıyor ve barışıyoruz… Bizi korkutmaya, bölmeye, yalnızlaştırmaya çalışanlar bilsinler ki hiç birimiz yalnız değiliz. Sokakta, yolda, işte, meydanlarda, mahallelerde birbirimizi korumaya kollamaya ve anlamaya devam ediyoruz."
nbsp;Tarih: 19 Haziran 2013
nbsp;"Taksim dayanışması milyonların bu talep ve beklentilerini yansıtmayı sürdürürken, gözaltındaki ve hastanelerde yatan yaralı yurttaşları yalnız bırakmayacak, yaralılar iyileşinceye gözaltılar serbest bırakılıncaya kadar bütün gücüyle ses çıkarmaya devam edecektir."
nbsp;Tarih 15 Haziran 2013:
nbsp;"Direnişimizin 18.gününde 15 Haziran Cumartesi günü içindeki tüm canlılar ile beraber parkımız ve kentimiz, ağaçlarımız, yaşam alanlarımız, özel yaşamımız, özgürlüklerimiz ve geleceğimiz için Taksim Dayanışması olarak parkımızı ve yaşamımızı savunmak için nöbete devam ediyoruz. Taleplerimizin takipçisi olmayı sürdürüyoruz. Şiddet emirlerini verenler ve 4 yurttaşımızın ölümüne neden olanlar yargılanana kadar susmayacağız. Bu direniş, Taksim Dayanışmasının ortak iradesinin yansıması ve bütünlüklü bir mücadelenin ortak zemini olacaktır. Bugünden itibaren tüm yurda ve hatta dünyaya yayılan mücadelemizden gelen dinamizmle ülkemizde yaşanan her türlü haksızlığa karşı dayanışmamızı sürdüreceğiz."
nbsp;Tarih 15 Haziran 2013
nbsp;"Taksim Dayanışması olarak, Türkiye'nin dört bir yanındaki Taksim direnişçilerini Ethem'i anmaya, Ankaralı arkadaşlarımızı Ethem'i uğurlamaya davet ediyoruz. Arkadaşımız Ethem'in cenazesini vurulduğu yerden kaldırıyoruz, kaybımıza ve acımıza saygı bekliyoruz."
nbsp;Bu çağrının ardından da sokaklar yine savaş alanına döndü.
KAYNAK: ROTAHABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...