Dışişleri Bakanlığı, ABD'ye nota verdi

Düzenleyen:
Dışişleri Bakanlığı, ABD'ye nota verdi

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Rıza Sarraf'ın durumuyla ilgili ABD'ye nota verdi. Dışişleri Bakanlığı, ABD makamlarından konuya ilişkin bir cevap gelmediğini ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı, yazılı nota ile ABD'den Rıza Sarraf'ın durumuyla ilgili bilgi istedi. Bakanlık, Washington Büyükelçiliğimizin konuya ilişkin ABD makamlarından bilgi talep ettiğini ifade ederken, henüz Amerikalı yetkililerin Sarraf'ın durumuna ilişkin soruya cevap vermediğini bildirdi.

RIZA SARRAF NEREDE?

ABD’de 27 Kasım’da jürili duruşması başlayacak olan İran asıllı Türk Rıza Sarraf'ın nerede olduğu konusundaki belirsizlik devam ediyor.

"TAHLİYE EDİLDİ" İDDİASI ORTAYA ATILDI AMA...

ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Federal Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesindeki resmΠkayıtlarda, "09135-104" kayıt numaralı Rıza Sarraf'ın 8 Kasım 2017 tarihinde cezaevinden tahliye edildiği bilgisi yalanlansa da geçerliliğini koruyor.

Davayı kovuşturan New York Güney Bölgesi Federal Başsavcılığı sözcülerinden "Zarrab hâlâ gözaltında" açıklaması geldi.

Zarrab'ın avukatı Şeyda Yıldırım ise Hürriyet’e yaptığı açıklamada "Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz" demişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...