Lavrov: ABD, DEAŞ'a yönelik saldırıları engelliyor

Düzenleyen:
Lavrov: ABD, DEAŞ'a yönelik saldırıları engelliyor

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD öncülüğündeki uluslarararası koalisyonu Rusya ve Esad rejiminin DEAŞ'a yönelik eylemlerini engellemekle suçladı.

Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, koalisyon güçlerinin Suriye'deki faaliyetlerinin, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri ve Esad rejimi güçleri tarafından terör örgütü DEAŞ'a karşı düzenlenen operasyonları engellediğini vurguladı.

ABD'nin çok sayıda DEAŞ militanının Rakka'dan tahliye edilmesini sağladığına dair haberleri yorumlayan Lavrov, "ABD ve DEAŞ arasında bir anlaşma olduğunu söyleyemem. Biz olgulara göre değerlendirme yapıyoruz. Anlaşma yapıldığı yönünde bir kanıt yok ancak militanların zarar görmeden tahliye edilmesi sahadaki duruma etki etti. Dolayısıyla bunu araştırmalıyız. Washington'dan bu konuda bir talepte bulunduk" dedi.

Lavrov, oluşan tablo sonucunda Rusya ve Suriye ordularının DEAŞ'e karşı sonuç elde etmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

"ABD'NİN SURİYE'DEKİ ASKERİ VARLIĞI MEŞRU DEĞİL"

Öte yandan Lavrov, ABD'nin Suriye'deki askerî varlığının meşru olduğu konusunda Washington'dan gelen açıklamaları eleştirdi.

Lavrov, ABD'nin Suriye'deki askerî varlığının BM Güvenlik Konseyi kararına göre meşru olduğunu belirten ABD Savunma Bakanlığı açıklamasının absürd olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...