Kaçak ajan Snowden, Venezuela'da karar kıldı

Kaçak ajan Snowden, Venezuela'da karar kıldı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin milyonlarca kişinin telefon ve internet kayıtlarını izlediği bilgisini basına sızdıran Snowden, Venezuela'nın sığınma teklifini kabul etti.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın milyonlarca kişinin telefon ve internet kayıtlarını izlediği bilgisini basına sızdıran Edward Snowden'in Venezuela'nın sığınma teklifini kabul ettiği bildirildi. Rusya parlamentosu alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, ABD tarafından casusluk suçlanan ve bir süredir Rusya'nın Şeremetyevo Havaalanı'nın transit yolcu bölümünde bekleyen Snowden'ın Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun sığınma teklifini kabul ettiğini açıkladı. Twitter'dan konuyu değerlendiren Puşkov, Snowden'ın Venezuela'ya sığınmayı en güvenli seçenek olarak gördüğünü söyledi. İlk sığınma başvurusunu Ekvador'a yaptığı belirtilen Snowden'in, bugüne kadar 21 ülkeden sığınma talebinde bulunduğu belirtilmişti. nbsp; Başvuruyu yaptığı ülkelerden Almanya, Avusturya, Finlandiya, Hindistan, İrlanda, İspanya, İsviçre, Norveç ve Polonya, talebe olumsuz yanıt verirken, son yıllarda ABD karşıtlığının arttığı Latin Amerika ülkeleri ise sığınma konusunda Snowden'a kucak açmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...