ABD Kongresi'nde Türkiye düşmanı skandal oturum

Düzenleyen:
ABD Kongresi'nde Türkiye düşmanı skandal oturum

DÜNYA Haberleri

ABD Kongresi’nde, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonuçlarının ele alındığı oturumda Türkiye’ye yönelik ağır ithamlarda bulunuldu.

“Türkiye’de Hukukun Zayıflamasının Kurbanları” başlıklı oturumda konuşan Kuzey Carolina Senatörü Thomas R. Tillis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Papazı istiyorsanız papazı verin” şeklindeki sözleri için “Bu adalet değil, fidye istemektir. ABD bir NATO müttefikinden bu tür bir yaklaşım beklemez” diye konuştu. Tillis, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminden sonra devreye giren Olağanüstü Hâl (OHAL) şartları altında uygulanan gözaltı, tutuklama ve yasaklarla ilgili düzenlemelerin kişiler açısından değil, ilkesel yaklaşım açısından önemli olduğunu savundu. FETÖ’cülerin ihanetini görmezden gelen Tillis, bu bağlamda Türkiye’den 60 bin kişinin tutuklandığını 100 bini aşkın kişinin işlerinden atıldığını söyledi. FETÖ’nün ağzıyla konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya İşleri Dairesi Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen de Türkiye hükûmetinin, “darbeyle hiçbir ilgisi olmayan ya da hükûmeti eleştiren kişi ve kurumları da darbeye karışmak ve terör üyesi olmakla suçladığını, bunun sonucu olarak on binlerce kişinin tutuklandığını” savundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...