Taksim'de TOMA'nın gölgesinde 'antikapitalist' iftarı

Taksim'de TOMA'nın gölgesinde 'antikapitalist' iftarı

GÜNDEM Haberleri

İhsan Eliaçık liderliğindeki 'Antikapitalist Müslümanların' gerçekleştirdiği toplu iftar, çalışır vaziyetteki TOMA gölgesinde yapıldı.

Antikapitalist Müslümanların gerçekleştirdiği toplu olarak iftar yapmak amacıyla organize edilen 'Yeryüzü sofraları' etkinliği büyük bir kalabalıkla başladı. Saat 20.00'de Galatasaray'da toplanan grup Galatasaray Lisesi'nin önünden Gezi Parkı'na kadar yanyana iftar sofrası kurdu. Gazete kağıtları ve masa örtüleriyle uzayıp giden İftar sofrası hazırlıkları 20.47'ye dek sürdü. 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganlarıyla devam eden iftar hazırlıklarında herkes yanında getirdiği yemekleri paylaştı. Yol boyunca süren sloganlar ezan sesiyle yerini sessizliğe bıraktı. Ezanın okunmasından beş dakika önce ise bir TOMA Yeryüzü Sofraları'nın tam yanına yanaştı. Çalışır vaziyette duran TOMA dikkatleri üzerinde topladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...