Üniversitede en uygun bölümü seçtiren program

Üniversitede en uygun bölümü seçtiren program

GÜNDEM Haberleri

Hacettepe Teknokent mühendisleri, üniversite adaylarının kendisine en uygun olan bölümleri belirlemesine imkan tanıyan bir program geliştirdi.

Hacettepe Teknokent'te kurulu firmanın Uygulama Hizmetleri Müdürü Volkan Gökdemir, üniversite adaylarına tercih işlemlerinde yardımcı olmak için adayların ÖSYM'de yer alan puan ve bölüm bilgileriyle tercih kılavuzu bilgilerini kullanarak internet sitesi tasarladıklarını belirtti. Programa TC kimlik numarasıyla giren adayların önce ekranda Türkiye ve Kıbrıs'taki 18 bin 845 programı gördüğünü ifade eden Gökdemir, "Daha sonra, adaylar ister elle, ister ÖSYM ekranından bilgileri TC kimlik numaraları ve şifreleriyle alıyorlar. nbsp; Burada üniversitelerinin 2011 ve 2012 puanları ve başarı sıralamaları karşılaştırmalı olarak yer alıyor. Öğrenciler, daha sonra kendi belirlediği aralıklarla, mesela 30 puan üstü ve 30 puan altı bölümler seçeneklerini işaretleyerek, 18 bin programdan tercih kriterleri doğrultusunda uygun olan yükseköğretim programlarını görme imkânı buluyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...