FIFA Antrenör Eğitmenleri Semineri başladı

FIFA Antrenör Eğitmenleri Semineri başladı

SPOR Haberleri

FIFA ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) işbirliğiyle düzenlenen FIFA Antrenör Eğitmenleri Semineri bugün İstanbul Le Meridien Otel'de başladı.

FIFA ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) işbirliğiyle düzenlenen FIFA Antrenör Eğitmenleri Semineri bugün saat 09.00'da İstanbul Le Meridien Otel'de başladı. Seminere, FIFA İcra Kurulu Üyesi, UEFA 1. Başkanvekili ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve FIFA yetkilileri katıldı. 14 Temmuz'a kadar sürecek organizasyonda TFF antrenör eğitmenleri ile FIFA'ya üye ülkelerden antrenör eğitmenlerinin yer aldığı 70 teknik adama teorik ve pratik eğitimler verilecek. Pratik eğitimler Beşiktaş Çilekli Tesisleri'nde gerçekleştirilecek. Katılımcılar ayrıca 13 Temmuz'da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nda U20 Dünya Kupası'nın üçüncülük maçı ile final karşılaşmasını da izleyecek. Seminerin açılış konuşmasını yapan TFF 1. Başkanvekili Ufuk Özerten, kuralları en basit ve dünyanın popüler sporunun futbol olduğunu söyledi. Konuşmadan önce gösterilen ve futbol oynayan çocukları kapsayan slaytlarda gördüğü çocuklar için Özerten, "Bu çocuklardan bizim ülkemizde yaklaşık 15-16 milyon kadar var. Bizim ihtiyacımız olan en büyük konu bu çocukları eğitecek kişilerin yetiştirilmesi. En büyük problemimiz nitelikli eğitimcileri yetiştirecek eğitimcilerin biz de bilgilendirilmesi ve bu sayının artırılması önemli." diye konuştu.

ERZİK: FUTBOL DÜNYADA AŞKI OLAN SPOR

UEFA 1. Başkanvekili ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, "Bu seminerin FIFA 20 yaş altı Dünya Kupası'na denk gelmesi güzel oldu. Şampiyonada olması ve iletişimde yakın temasa geçilmesi açısından çok faydalı olduğuna inanıyorum ama şampiyona olmadan gelişim olmaz gelişim olmadan şampiyona olmaz. Gelişimler bağlıdır futbola değer katıyor. Bunlar iki hafta önce FIFA aynı zamanda bölgesel eğitim kursu verdi teorik ve pratik çalışmalar olmuştu verimli çalışmalar gerçekleşti." diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"FIFA olarak gelişime yönelik her zaman alanımız var. Sizler FIFA'nın misyonerlerisiniz yalnız çalışanları değil. Bu tür seminerler FIFA'nın son dönemlerdeki programları ve hedefleri uygulayan bir yöntem. FIFA'nın içinde ki gelişim programlarını dinlemek zorundayız. Oyunumuz nereye gidiyor? sizlerin tecrübesi önemli. Çünkü uygulama alanında bize katkı sağlayacak. Brezilya'da 2014 Dünya Kupası yapılacak ve geçtiğimiz günlerde Konfederasyon Kupası orada oynandı ve gördük ki futbol dünyada gerçekten aşkı olan spor dalı.Bir sakatlık geçirdim ve Konfederasyon Kupası'nı yatakta izledim. Çok iyi bir turnuva idi. Bizim de tahminlerimizin üzerine çıktı. Ümit ediyorum 2014'te de Brezilya'da güzel bir turnuva olacak. Gerçi sosyal olaylar var ama o her tarafta var."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...