Rus vekilden Mısır yorumu

Rus vekilden Mısır yorumu

DÜNYA Haberleri

Aleksey Puşkov, Mısır olayında dış güçlerin müdahalesinin açık olduğunu, demokratik seçim sonuçlarının yok sayıldığını söyledi.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Mısır olayında dış güçlerin müdahalesinin açık olduğunu, demokratik seçim sonuçlarının yok sayıldığını söyledi. Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Puşkov, "Gerçekten, Mısır'da demokratik seçim sonuçları yok sayıldı. Hatırladığım kadarı ile kimse seçim sonuçlarını tartışmadı. Muhammed Mursi, Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı oldu. Sonrasında da bir çok uluslar arası ziyaret gerçekleştirdi." hatırlatmasında bulundu. nbsp;"Mursi'nin meşruiyeti konusunda hiçbir şüphe yok. Ancak onun görevden ayrılmasının meşruiyeti konusunda çok ciddi şüpheler var." eleştirisi getiren Puşkov, Mısır'da yaşananların demokratik bir gelişme olmadığını, bir kısmı dışarda olmak üzere bazı güçlerin ülkede siyasi operasyon yaptığını söyledi. Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Mısır'da yeni rejime 8 milyar dolar mali yardım yapacağını kaydeden Puşkov, "Mısır'da yaşanan ayaklanma dışarıdan siyasi ve mali açıdan önemli destek alıyor." dedi. Suudi Arabistan'ın Mısır'da askeri rejimi desteklediğini savunan Rus vekil, "Suudi Arabistan, Müslüman Kardeşlerin kendi monarşik yapılarını tehdit etmesinden endişe ediyor." tespitinde bulundu. Suudi Arabistan'ın Mursi yönetimine mali bir destek vermediğini vurgulayan Puşkov, bazı Körfez ülkeler ile birlikte 8 milyar dolar askeri rejime mali destek vereceklerini söyledi. Puşkov, Katar'ın Suriye'de aşırı sağcıları ve başka ülkelerde de radikal grupları desteklediğini iddia etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...