Paris'te 373 yıllık tarihi konakta yangın çıktı

/ Kaynak: AA
Paris'te 373 yıllık tarihi konakta yangın çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransız mimarisinin ustalarından Louis Le Vau'un başkent Paris'te 17. yüzyılda inşa ettiği Lambert Konağı alevlere teslim oldu.

Fransız mimarisinin ustalarından Louis Le Vau'nun başkent Paris'te17. yüzyılda inşa ettiği Lambert Konağı'nda çıkan yangın güçlükle kontrol altına alınabildi. Gece saatlerinde çıkan yangın 170 itfaiye erinin çabalarıyla ancak
sabah saatlerinde söndürülebildi. Yangının, binanın çatısından başladığı ve alt katlara doğru hızla yayıldığı kaydedildi.
Konakta, dönemin ünlü ressamı Charles Le Brun'ün tablo ve tavan freskleri de bulunuyordu. Yangın tarihi konağın dış cephesinde önemli bir hasara yol açmazken, asıl büyük hasarın iç süslemelerde olmasından korkuluyor.
Mimar Le Vau'nun adı, Versay Şatosu'nun baş mimarları arasında da geçiyor. Seine Nehri'nin ortasındaki Saint Louis Adasında bulunan ünlü konak inşa edildiği 1640'tan bu güne defalarca el değiştirdi. Paha biçilmez tarihi konak, en son Katar Emiri'nin kardeşi tarafından satın alınmıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...