Türk askerinin UNFIL'deki görevinin uzatılması Resmi Gazete'de

/ Kaynak: AA
Türk askerinin UNFIL'deki görevinin uzatılması Resmi Gazete'de

GÜNDEM Haberleri  / AA

Lübnan'da UNFIL kapsamında görev yapan Türk askerinin süresinin 1 yıl daha uzatılması konusunda hükümete yetki verilmesinin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Lübnan'da BM Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında görev yapan Türk askerinin görev süresinin 5 Eylül 2013 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılması konusunda hükümete yetki verilmesine dair karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan TBMM Kararı'na göre, nbsp;TBMM'nin ilk kez 2006 yılında verdiği izinle UNIFIL'e katılan TSK'nın görev süresi 7. kez uzatıldı. Tezkere; hudut, şümul ve miktarı hükümetçe belirlenecek TSK nbsp;unsurlarının, BM Güvenlik Konseyi kararı ve TBMM kararıyla tespit edilen ilkeler kapsamında 5 Eylül 2013 tarihinden itibaren 1 yıl daha UNIFIL Deniz Görev Gücü'ne iştirak etmesini ve bununla ilgili gerekli düzenlemelerin hükümet tarafından yapılmasını öngörüyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...