'2013 yılında işsizlikle ilgili bir sürpriz beklemiyorum'

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
'2013 yılında işsizlikle ilgili bir sürpriz beklemiyorum'

Ekonomi Haberleri  / CHA

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 'Ekonominin genel seyrini baktığımız zaman ben, 2013 yılında işsizlikte ilgili bir sürpriz yaşamayacağımızı söyleyebilirim.' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Ekonominin genel seyrini baktığımız zaman ben, 2013 yılında işsizlikte ilgili bir sürpriz yaşamayacağımızı söyleyebilirim. Hedefimiz tabi bu yılın sonunda 8'ler düzeyinde; 8.6, 8.7 neyse…" dedi. nbsp;Bakan Çelik, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çelik, işsizliğe ilişkin beklentileri değerlendirdi. 2013 yılında 2012'ye göre kısmi bir artış olduğunu ifade eden Çelik, "Fakat Türkiye'deki ticaret aktivitasyona baktığınız zaman Batı ile mukayese edilmeyecek bir farklılık arz ettiğimizi tüm dünya da kabul etmektedir. Mühim olarak iş gücü piyasaları ile ilgili olarak bakanlık olarak aldığımız önlemler çok önemlidir. Ekonominin genel seyrini baktığımız zaman, ben 2013 yılında işsizlikte ilgili bir sürpriz yaşamayacağımızı söyleyebilirim. Hedefimiz tabi bu yılın sonunda 8'ler düzeyinde; 8.6, 8.7 neyse…" diye konuştu. nbsp;Bölgesel ve küresele yaşanan sorunlardan Türkiye'yi ayrı tutmanın mümkün olmayacağını kaydeden Bakan Çelik, şu ifadeleri kullandı: "Küresel ekonomilerdeki büyümeler sürekli revize ediliyor. Bu açıdan baktığımız zaman daha da ihtiyatlı olmamız gerekiyor. Ama sürpriz bir tablo biz beklemiyoruz." nbsp;
Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...