İsviçre'de baş örtüsü zaferi

İsviçre'de baş örtüsü zaferi

DÜNYA Haberleri

Baş örtüsü taktıkları için okuldan atılan iki Somalili kızın başvurusu zaferle sonuçlandı. Mahkeme, eğitimin önündeki engelleri kaldırdı.

İsviçre Anayasa Mahkemesi, okullarda öğrencilerin baş örtüsü ile okula gelip gelemeyeceklerine dair merakla beklenen kararı açıkladı. Buna göre öğrenciler derslere baş örtüsü ile girebilecekler. Gerekçeli ve detaylı karar açıklanmadı. Ancak eğitim önündeki engeli kaldıran bu karar, bir zafer olarak nitelendirildi. Geçen ay İsviçre'nin ülke çapında ünlü olan eğitim kurumu Heerbrug Lisesinde okuyan Somalili öğrenciler Naimo ve Nafiso, eğitim kurumunda baş örtüsü takmanın yasak olduğu gerekçesiyle okuldan uzaklaştırılmıştı. Okul yönetimi velilerin nbsp;Anayasa Mahkemesine başvurmaları sonrasında öğrencileri geçici olarak okula çağırmıştı. Anayasa Mahkemesinin kararı tartışmalara son noktayı koydu. Ülkede yapılan kamuoyu yoklamalarında halkın yüzde 80'ine yakınının "İsviçre Anayasası din özgürlüğünü korur. Baş örtüsüne izin verilmelidir'' dediği ortaya çıkmıştı. BERN İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...