İki aracı kurum kepenk kapattı

Düzenleyen:
İki aracı kurum kepenk kapattı

Ekonomi Haberleri

Kapital Menkul Değerler ve Taksim Yatırım Menkul Değerler'in sermaye piyasası faaliyetleri süresiz olarak sona erdi. SPK yetki belgelerini iptal etti.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) faaliyetlerini geçici olarak durdurmuş bulunan iki aracı kurumun faaliyet izinlerinden tamamen feragat etme başvurularını olumlu karşıladı. Türkiye'nin en eski aracı kurumlarından olan Taksim Yatırım ve Kapital Menkul'ün tüm yetki ve izin belgeleri iptal edildi.

Kapital Menkul Değerler, sermayesinin yüzde 100'üne sahip olan Kapital Faktoring'e devir olma suretiyle birleşme kararı nedeniyle yetki belgelerinin iptali için Ağustos'ta SPK'ya başvurmuştu.

Taksim Menkul Değerler ise Haziran ayında Kurul'a iptal başvurusu yapmıştı. Şirketin yüzde 99 oranında ortağı Fransız Compagnie Financier De Camondo'ydu.

YAPRAK DÖKÜMÜ DEVAM EDİYOR

Aracı kurum sektöründeki küçülme son dönemde hızlanarak devam ediyor.

Temmuz ayında Almanya merkezli Ceros Menkul, haziran ayı sonunda da Danimarka merkezli Saxo Capital Türkiye'den çıkma kararı almıştı.

İsviçre merkezli dünyanın en büyük finans şirketlerinden olan UBS AG'nin Türkiye iştiraki UBS Menkul Değerler ve Güven Menkul Değerler de çıkış kararı alan aracı kurumlar arasında yer almıştı.

Bu yıl içerisinde ATİG, Referans Menkul, Ekspres Yatırım, Destek Menkul ve XTB Menkul değerler de faaliyetlerine son veren diğer kurumlar arasında bulunuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...