Palalı Sabri soluğu Fas'ta aldı, dönüş bileti cebinde

Palalı Sabri soluğu Fas'ta aldı, dönüş bileti cebinde

GÜNDEM Haberleri

Gezi Parkı eylemcilerini Talimhane'de pala ile kovalayan esnaf Sabri Ç.'nin yakalama kararından bir gün önce Fas'a gittiği ortaya çıktı.

Gezi Parkı eylemcilerini Talimhane'de pala ile kovalayan esnaf Sabri Ç.'nin yakalama kararından bir gün önce Fas'a gittiği ortaya çıktı. Eşi Fas vatandaşı olan Sabri Ç.'nin 10 Temmuz Çarşamba günü saat 16.50'de Fas Hava Yolları ile THY'nin orta uçuşunda Kazablanka'ya gittiği, buradan da Fas'ın başkenti Rabat'a geçtiği öğrenildi. nbsp;Sabri Ç., palalı saldırısı basına yansıdıktan sonra olayın ardından gözaltına alındı. Pazar günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 'na sevk edildi. Nöbetçi savcılıkta yapılan sorgunun ardından Sabri Ç. tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, şüphelinin üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklanmanın bir tedbir olması, şüphelinin sabit ikametgâh sahibi olması ve kaçma şüphesinin bulunmaması gerekçelerini göz önünde bulundurarak tutuklanma talebinin reddine karar verdi. nbsp;Ancak savcılık, 47 saat sonra Sabri Ç.'nin serbest bırakılmasına itiraz etti. Savcı, 'suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumunu' gerekçe göstererek Sabri Ç.'nin tutuklanmasını istedi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi savcılığın itirazını yerinde bularak, Sabri Ç. hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.
Dönüş biletini aldı
Ulusal Yargı Ağı Bilişim sistemi'ndeki arıza nedeniyle Sabri Ç. hakkında çıkartılan yakalama kararı aynı gün sisteme saat 18.00 sıralalarında girdi. Sabri Ç. ise aynı gün THY ile Fas Hava Yolları'nın ortak uçuşuyla saat 16:50 uçağıyla Kazablanka'ya gitti. UYAP'ta yakalama kararı gözükmediği için pasaport kontrolünden geçti. 10 Ağustos'ta dönüş bileti alan Sabri Ç.'nin geri gelip gelmeyeceği ise soru işareti.
Sabri Ç.'nin avukatı Turan Öner ise "Müvekkilim, ameliyat olan kayınpederini ziyaret etmek için Fas'a gitti. Kaçmadı. Bir hafta içinde dönecek" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...