İsrailli Yazar: Erdoğan’ın dediği gibi İsrail bir terör devletidir

İsrailli Yazar: Erdoğan’ın dediği gibi İsrail bir terör devletidir

DÜNYA Haberleri

Siyonist bir ailede yetişen ve 1967 Arap-İsrail savaşında İsrail ordusunda görevli bir generalin oğlu olan Kudüs doğumlu Aktivist-Yazar Miko Peled, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Ankara’da düzenlediği ‘Bir Generalin Oğlunun Gözünden Kudüs ‘ isimli konferansa katıldı.

Selçuk Böke ANKARA

Peled özetle şunları anlattı:
Dedem, İsrail bağımsızlık bildirgesini imzalayanların arasındaydı. Babam, İsrail ordusunda bir generaldi. İsrail 1967’de Filistin işgalini tamamladı. Bugün ise insanlar ‘işgal altındaki Filistin toprakları’ diyor. İşgal altında olmayan Filistin toprağı var mı? Bugün İsrail’in bu işgalci politikaları hâlâ devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi, 'İsrail bir terör devletidir'.

İsrail’in Beyaz Saray’da (ABD) ajanları var. Donald Trump’ın Kudüs’ü başkent ilan etme kararının ardında da bu ajanlar var. Kudüs kararı sonrası özellikle ABD’de ‘Müslüman dünyasında şu kadar şiddet olayı yaşanacak’ beklentileri oluşmuştu. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde diplomatik, çok ölçülü ve yerinde bir tepki, bu beklentileri boşa çıkardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...