Rus uzmanlar: Türkiye, ihtiyacı olan sistemleri Rusya ve Çin'den alabilir

Düzenleyen:
Rus uzmanlar: Türkiye, ihtiyacı olan sistemleri Rusya ve Çin'den alabilir

DÜNYA Haberleri

ABD'nin terör örgütü PYD/YPG'ye yönelik operasyonların durdurulması için Ankara'ya adeta yalvarırken bir çıkış da Almanya'dan gelmişti. Almanya'nın Türkiye'deki Alman yapımı Leopard tanklarının modernizasyonunu dondurması konuşulurken, Rus uzmanlardan çok çarpıcı bir çıkış geldi.

Türkiye'nin Suriye'nin Afrin bölgesindeki terörist yapılanmalara yönelik başlattığı operasyonun ardından Almanya'daki geçici hükûmet, Türkiye'ye verilmiş Alman yapımı Leopard tanklarının yenilenmesi talebine ilişkin kararı dondurmuştu. 

Rus uzmanlar, Almanya’nın Türkiye'ye askerî modernizasyonda yardım etmemesi durumunda dahi Türk ordusunun Afrin'deki "Zeytin Dalı Harekâtı"ından vazgeçmeyeceklerini söyledi. Çin ve Rusya ile ilişkileri işaret eden uzmanlar, "Türk yönetimi, ihtiyacı olan sistemleri Rusya ve Çin'den alabilir" dedi.

"TÜRKiYE'Yi DEĞİL, ALMANYA'YI ETKİLER"

Bu kararın Türkiye'den çok Almanya'yı etkileyeceğini savunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Doğu Araştırmaları Merkezi yöneticisi Andrey Volodin,"Türkiye sanayisinin gelişimini küçümsememek gerekiyor. Örneğin, şu anda devletin savunma sanayii kompleksleri, hiçbir problem yaşamadan 'Sikorsky' helikopter firması için motor üretebiliyor" ifadelerini kullandı ve Almanya'nın daha önce imzalanmış olan anlaşmadan vazgeçemeyeceğini belirtti.

"TÜRKİYE, İHTİYACI OLAN SİSTEMLERİ RUSYA VE ÇİN'DEN ALABİLİR"

Rus askerî uzman Vasili Kaşin de, Türkiye sanayisinde kayda değer şekilde gelişme olduğunu ve Ankara’nın şimdilik bazı askerî araçları kendi başına üretememesine rağmen ordusunu olması gerektiği şekilde destekleyebileceğini kaydetti.

Kaşin, "Türk yönetimi, elde edemediği teknoloji ve silah sistemlerini Çin ve Rusya’dan alacaktır. Ve şu anda bu gerçekleşiyor da." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...