HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Erdoğan, terör yandaşı odalarla ilgili noktayı koydu: Türk kelimesi çıkacak

Düzenleyen: /
Erdoğan, terör yandaşı odalarla ilgili noktayı koydu: Türk kelimesi çıkacak
Erdoğan, Türkiye, Haber

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında teröristlerin değirmenine su taşıyan meslek örgütleriyle ilgili konuştu.

Damla Peker ANKARA

Türk Tabipler Birliğini örnek gösteren Erdoğan, “Bir defa onun başındaki ‘Türk’ ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Onun oradan süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Türkiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey. Çünkü bunların vatanı korumayla ilgili mücadelede yanımızda yer alma diye bir durumları yok. Tam aksine karşımızda yer alma, teröristlere sahip çıkma, onlarla yandaş olma gibi bir durumları var. Aynı şekilde hukukçular kendi barolarını oluşturur, faaliyetini sürdürür. Ondan sonra da gelip oraya çöreklenme diye bir şey olmaz. Sayın başbakan ile bunları konuştuk. O da zannediyorum bazı çalışmalar yapıyor” dedi.

Erdoğan, konuşmasında geçtiğimiz Çarşamba günü Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında aldıkları kararlarla ilgili de şunları söyledi: “Proje bedeli 9,4 milyar dolar olan 55 projeyi karara bağladık. Denizaltı noktasında çok farklı bir çalışmamız var. Yapacağız. Çok daha iyi bir noktaya geleceğiz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmediğimiz taktirde bize verilen bir vidanın dahi yeri geldiğinde baskı, hatta şantaj malzemesine dönüştürüldüğünü gördük. Bunun için son toplantımızda şöyle bir karara vardık: Ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışardan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman harcayacak, hatta gerekirse daha çok para harcayacak ama mutlaka kendi tasarımlarımızı, ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz.”

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...