Esad rejiminden YPG itirafı! Açık açık söyledi...

Düzenleyen:
Esad rejiminden YPG itirafı! Açık açık söyledi...

DÜNYA Haberleri

Esad rejimi milletvekili Ömer Ose, Esad rejiminin terör örgütü YPG'ye silah yardımında bulunduğunu açıkladı. Ayrıca Ömer Ose, rejimin PKK'ya özerklik vermeye hazır olduğunu da söyledi. Ose, Türk ordusunun Afrin harekatı ile ilgili de küstah açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Afrin'deki terör yuvalarını temizleyerek bölge halkını zulümden kurtarmak için başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili konuşan Esad rejiminin Kürt parlamenteri Ömer Ose, rejimin terör örgütü YPG'ye silah verdiğini itiraf etti.

'YPG'YE SİLAH VERDİK'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) merkezli Rudaw TV'nin canlı yayınına katılan Esad rejiminin parlamenteri Ömer Ose, Esad rejiminin daha öncelerde de terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye silah yardımı yaptığını, Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonlarına karşı da rejimin desteğini artıracağını söyledi.

OTONOMİ VE ÖZERKLİK VERMEYE HAZIR

Terör örgütü PKK/PYD seslenen Ose, rejim ile daha fazla diyalog geliştirmelerini istedi. Ose, terör örgütünün rejimle iyi ilişkiler içinde olması gerektiğini belirterek, rejimin otonomi veya özerklik vermeye hazır olduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...