Kıbrıs'ta denize sızan petrole karşı önlemler alınıyor

/ Kaynak: İHA
Kıbrıs'ta denize sızan petrole karşı önlemler alınıyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

KKTC'nin Kalecik bölgesinde dün gece AKSA elektrik santrali için boşaltım sırasında denize sızan fuel-oil'i kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

KKTC'nin Kalecik nbsp;bölgesinde dün gece AKSA elektrik santrali için boşaltım sırasında denize sızan fuel-oil'i kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Denizde meydana gelen çevre felaketine karşı kriz masası kurulurken AKSA yetkilileri Türkiye'deki bir firmadan yardım istedi. nbsp;Bölgedeki işletmelerin ve ilgili devlet dairelerinin ekipmanlarıyla yayılmayı önlemek amacıyla AKSA bölgesiyle Bafra oteller bölgesinde denize bariyerler konuldu. Türkiye'deki özel bir firmadan da yardım istendi. Firmanın ekibi, bugün öğle saatlerinde KKTC'de olacak. Ekipmanlar ise bugün akşam Mersin'den kalkacak gemiyle yarın sabah KKTC'ye ulaşacak. İlgili devlet dairelerinin temsilcileri ve AKSA yetkilileri tarafından kriz masası oluşturuldu.
AKSA Elektrik Santrali Müdürü Murat Çaptuğ, sızıntının yaklaşık 3 kilometrelik alana yayıldığını, denize yayılan fuel-oilin de 50 ton civarında olduğunu söyledi. Çaptuğ, sızıntının, deniz yüzeyinden bir hafta içerisinde temizleneceğini ve denize kalıcı etki yapmayacağını da sözlerine ekledi.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...