Destek verin, ihracatta rekorları altüst edelim

Destek verin, ihracatta rekorları altüst edelim

Ekonomi Haberleri

Türkiye genelindeki 60 ihracatçı birliği başkan ve sektör konseyi başkanları, ihracat rekorları için taleplerini ekonomiden sorumlu bakanlara iletti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye genelindeki 60 İhracatçı Birliği Başkanı ve Sektör Konseyi başkanları bakanlara dileklerini iletti. TİM Başkanı Büyükekşi, 20-30 yıldır çözülmeyen sorunların son 2 yılda çözüldüğünü, 210 sıkıntının en az yarısının aşıldığını, bunun sonucunda da 2017’de 157,1 milyar dolar ihracata imza atarak büyümeye katkı sağladıklarını söyledi.  

İŞTE TALEPLER
Hükûmete destekler için teşekkür eden ihracatçılar, rekor üzerine rekor kırmak için, gümrüklerdeki farklı ücretlendirmenin çözüme ulaştırılıp kaldırılmasını, yetkilendirilmiş yükümlü statüsünün yaygınlaştırılmasını, ihracat desteklerinin vergi hesaplamasından ayrı tutulmasını ve uluslararası standartlarda fuar merkezi dileklerini iletti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 35 milyar dolardan 158 milyar dolara ulaştığını, yapılması gerekenleri bildiklerini ifade ettiği konuşmasında, ihracat desteklerin artıracaklarını, e-Ticaret’te yüzde 80 olan desteği yüzde 100’e ulaştırmak istediklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...