Gezi'de bayrak satan şahıs serbest bırakıldı

Gezi'de bayrak satan şahıs serbest bırakıldı

GÜNDEM Haberleri

Taksim'de Gezi eylemleri esnasında gözaltına alınan bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek tahliye edildi.

Taksim Meydanı'nda yapılan müdahalede gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve aralarında bayrak satıcısı olduğu belirtilen bir kişinin de olduğu 8 şüpheli serbest bırakıldı. Nöbetçi 6. Sulh Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı eylemleri kapsamında tutuklunan 8 şüphelinin avukatlarınca dün yapılan itirazı karara bağladı. Mahkeme, aralarında bayrak satıcısı olduğu belirtilen Ali Sarıçiçek ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Alican Sünnetçioğlu'nun da bulunduğu 8 kişinin tahliyesine karar verdi. 8 şüpheli hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması kararlaştırıldı. Nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararında, "şüpheliler hakkında uygulanan tutuklama tedbiri ile verilmesi beklenen ceza arasındaki orantılılık ilkesi gereğince tutuklama kararlarının kaldırılmasına" ifadesi kullanıldı. Kararda, bayrak satıcısı olduğu belirtilen Ali Sarıçiçek'in de aralarında bulunduğu 8 şüphelinin adli kontrol altına alınmasına hükmedildi.
Şüphelilere, her gün mesai saatleri içerisinde karakola giderek imza atma şartı getirildi.
Mahkeme, söz konusu adli kontrol kararına uyulmaması halinde derhal tutuklanabilecekleri konusunun şüphelilere bildirilmesine de hükmetti.
Ailesi sevince boğuldu
Ali Sarıçiçek'in avukatı Tülay Odabaş da Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek mahkemenin tahliyeye ilişkin kararını aldı.
Adliye önünde bekleyen Ali Sarıçiçek'in eşi Merhamet Sarıçiçek de tahliye kararına sevindiğini belirttİ. Merhamet Sarıçiçek, "Tahliye kararına çok sevindik. Çünkü haksız yere hiçkimsenin özgürlüğü elinden alınamaz ki. Haksız yere yatmalarının hiçbir anlamı yoktu. Adalet yerini buldu" dedi.
Süreç
Gezi Parkı olaylarına ilişkin geçen hafta gözaltına alınan 59 kişiden 8'i tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilirken, 51'i serbest bırakılmıştı.
İstanbul 33. Sulh Ceza Mahkemesi de Ali Sarıçiçek ve Alican Sünnetçioğlu'nun da bulunduğu 8 şüpheliyi "2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek" ve "polise mukavemet" suçlarından tutuklanmasına karar vermişti.
Avukatlar tarafından dün yetkili mahkemelere müvekkillerinin serbest bırakılması istemiyle dilekçeler sunulmuştu.
Gösterilerde bayrak sattığı belirtilen Ali Sarıçiçek'in de tutuklananlar arasında olması medyada yoğun şekilde yer almış ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca dün yapılan açıklamada, Sarıçiçek'in "bayrak satmaktan" değil, "görevi yaptırmamak için direnme" ve "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" suçlarından tutuklandığı bilgisi verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...