Fenerbahçeli futbolcular UEFA kararını yorumladı

Fenerbahçeli futbolcular UEFA kararını yorumladı

GÜNDEM Haberleri

UEFA'nın şike davası nedeniyle Fenerbahçe'ye verdiği cezayı yorumlayan Emre, Volkan ve Kuyt 'alnımızın akıyla kazandık' dedi.

Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası'ndaki tesislerde UEFA'nın verdiği cezaları değerlendiren sarı-lacivertli oyuncular özetle, "Böyle bir takım içinde olduğumuz için gurur duyuyoruz. Biz ne olduğumuzu biliyoruz, şampiyonluğu alırken ne zorluklar yaşadığımızı biliyoruz. Alnımızın akıyla kazandık. Ne karar alınırsa alınsın biz yine şampiyonluk için mücadele edeceğiz. Bu arada CAS'tan çıkacak karardan umudumuz yok. O yüzden sahanın içinde kalıp işimize bakacağız" şeklinde konuştu.
Dirk Kuyt: "Bu kararı sindiremiyoruz, bu kararı anlayamıyoruz, kulübümüz suçlu dendi. Bu futbolcularla ilgili bir karar değil. Hepimizin kariyeri zarar görecek. Bu bizi üzüyor. Böyle bir takıma, böyle bir taraftarın olduğu bir kulübe, yarı final görmüş bir takım olarak bunu sindirmek hiç kolay değil. Zaten bir sene ceza almışken üzerine 2 sene ceza almak anlaşılır gibi değil. İki kez ceza almak anlaşılır bir durum değil. Artık dava CAS'a intikal etti. CAS'ın 25 milyon Fenerbahçe taraftarının hislerini ve bizlerin hislerini çok daha iyi göreceğini düşünüyorum. Ben takım arkadaşlarım ile gurur duyuyorum. Takım olarak çok iyi işler yapıyoruz. Amacımız futbola yönelik ne varsa onu yapmak. Umuyorum ki sizlerle son kez bunu konuşup sadece sahada işimizi yaparız. 2010-2011 sezonu sonunda bir men cezası vardı, daha bunun gerekçeli kararı alınmadan bir ceza almıştık, sonra UEFA daha yüksek bir ceza ile bize geri dönüş yaptı. Çok iyi hatırlayamıyorum ama geriye dönük baktığımızda 5 yaşından beri futbolla ilgileniyorum, hiçbir kulübe bu kadar büyük ceza verilmedi. Geçen sene Avrupa'da karşılaştığımız takımlar da buna şaşıracaktır. Böylesine bir takımın bu sene Avrupa'da olmaması üzücü. 3 kulvarda birden mücadele etmeyeceğiz. Önümüzdeki sezon ligde şampiyon olsak da Avrupa'da yoksak bu ilk kez karşılaşılacak bir durum olacak. Türkiye'den iki takım final kapısına kadar dayandılar, ama bu sorun Türk futbolunu olumsuz etkiler. Böyle bir durum İngiltere'de Everton ve Liverpool için olsaydı eminim birbirine destek olurlardı. Birbirinin arkasında dururlardı, ama burada tam tersi düşünce ve uygulamalar var."
Volkan Demirel:"Söylemek istediğimiz çok şey var. Her gün yeni bir karar çıkıyor karşımıza, ne olursa olsun, neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Aptal insanlar değiliz, bizim nasıl şampiyonluk kazandığımızı herkes çok iyi biliyor, en azından bizler biliyoruz. Boynu bükük bir şekilde sadece şunu söyleyebiliyoruz. Fenerbahçe bayrağını daha üst seviyelere taşımak için çalışacağız. Aslında söyleyecek çok şeyimiz var ama bir gün inşallah bir yerde konuşuruz. Takım arkadaşlarımız ile bir mektup yazma kararı aldık. Mektubu yazmamızın nedeni cevap alabilmek. Neden gitmiyoruz. Neden 2 kez ceza, ellerinde belge olan kulüplere ceza verilmiyor. Tapeleri biz de okuyoruz, görebildiğimiz bir şey yok. Tek başımıza nasıl şike yapabiliriz ki, o kadar yetenekliyiz ki, biz alıyoruz, biz veriyoruz, biz kazanıyoruz. Kiminle yapmışsak onlar da çıksın konuşsun... Biz takım olarak, kulüp olarak dibi görmüştük ama çıkıp yarım puanla şampiyonluğu kaybettik."
Emre Belözoğlu: "Bizler Fenerbahçe'nin profesyonel futbolcularıyız. Bu süreçlerden dolayı son 3 yıldır yeterince yorulduk, ama biz sahanın içinde kalmak istiyoruz. Bizler haklı olduğumuzu iyi biliyoruz, saha içinde neler yaşadığımızı iyi biliyoruz, hak ettiğimiz bir şampiyonluk aldığımızı biliyoruz. O senenin şampiyonu Fenerbahçe'dir. Rakibimizin neler yaş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...