Başbakan Erdoğan'dan 'Kredi kartı almayın' çağrısı

Başbakan Erdoğan'dan 'Kredi kartı almayın' çağrısı

GÜNDEM Haberleri

Şehit yakınları ve gazi aileleriyle iftar açan Başbakan Erdoğan, 'Faiz dışı gelirle abad olanlar var. Kredi kartı var ya. Bunları almayın' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakınları ve gazi aileleriyle nbsp;iftar nbsp;yemeğinde bir araya geldi. Gölbaşı Vilayetler Evi'ndeki iftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Erdoğan, çözüm sürecine değindi. Erdoğan, "Süreci sabote eden millete hesap veremez" dedi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Şehitlerimizin mirasına sahip çıkmak için tam bir hassasiyet içerisindeyiz. Bu vatan şehit ve gazilerimizin emanetidir… Biz vatanımızı şehit ve gazilerimizin emaneti olarak gördüğümüz kadar yakınlarını da öyle emanetleri olarak görüyoruz... Tarihimiz boyunca vefasız bir millet olmadık asla da olmayacağız... Şehit yakını ve gazilerimizin her talebi önceliklerimiz arasındadır. 10 yıllık iktidarımız döneminde çıkarılan kanunlar hiçbir dönemde çıkarılmadı.10,5 yılda şehit yakınlarına ve gazilere sahip çıkma konusunda samimi bir çalışma içerisinde olduk.
Şehit yakını ve gazilerin durumlarını kademe kademe iyileştirdik. Bakanlığımız bünyesinde Şehit yakınları ve Gaziler daire başkanlığını kurduk. Şehit maaşları istihdam gibi konularda yasalar çıkardık.
Çözüm süreci adını verdiğimiz süreç asla şehitlerimizin hatırasını incitecek bir süreç değildir. Böyle bir girişimin içinde asla olmayız. Şehitlerimizin hatırası her ideolojinin kat be kat üzerindedir. Bir tek şehidimizin aziz hatırası incinecekse başımızdan dahi geçmek bizim varlık sebebimizdir. Şehitlerimizin karşısında çıkar kavgalarının hiçbir anlamı yoktur. Peygamberlerden sonra en aziz mertebeye ulaşmış şehitlerimizden hiçbir şey daha önemli değildir. Çözüm sürecini böyle bir anlayışın üzerine bina ettik.
Bu süreç bir pazarlık süreci değildir. Ülkemizin istikbali için gerekirse ebediyete kadar kahramanca mücadele veririz. Ama biz ölmenin ve öldürmenin devam ettiği değil, yaşamanın devam ettiği bir süreç istiyoruz. 6-7 aydır şehitler gelmiyor. Beklediğimiz, aradığımız bu değil mi?
Terörle mücadele ederiz, kararlılıktan vazgeçmeyiz. Ama anaların babaların yüreklerini ferahlatmak da bizim niyetimiz. Çözüm süreci başladığından beri dağlardan acı haber almıyoruz.
Elbette bize yaşatılan acıları unutmayacağız. Ama daha fazla kanın, gözyaşının yaşanmaması için mücadele edeceğiz.
Çözüm süreci kararlılıkla devam ederken süreci sabote etmek için her türlü tahriki yapan hainlerin işbaşı yaptıklarına şahit oluyoruz. Biz bunların hiçbirine boyun eğmeyiz. Değerlerimizin ayaklar altına alınmasına asla göz yummayız. Bu süreci tahriklerle akamete uğratmak isteyenler tarihe hesap veremez. Türkiye küçük hesaplara boyun eğecek bir devlet değildir. Biz kanın durması için bu kadar çırpınırken birilerinin siyasi hesap içinde olduklarını görüyoruz. Sabırla yola devam edeceğiz. Biz bugüne kadar sizin başınızı öne eğecek hiçbir girişimde olmadık. Bundan sonra da asla başınızı öne eğdirmeyeceğiz.
Dünya güçlü bir Türkiye istemiyor. Bölgemizde oynanan oyunlar zayıflatılmış bir Türkiye için. Onlar yanlış hesaplar içindeler.
Göreve geldiğimizde yolsuzluklar dizboyuydu. Tamamen yok değil, yine var. Faiz lobisi derken boşuna demedim. nbsp;Faiz dışı gelirle abad olanlar var. Kredi kartı var ya. Bunları almayın nbsp;ya... Bayılıyor bir tane kredi kartı alayım. Ay sonu gelmeden bitiyor zaten faizi, şusu, busu... Oynanan oyun büyük. Herkes bunu görmeli."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...