Fenerbahçe ve Beşiktaş borsada çöküşte

- Güncelleme:
Fenerbahçe ve Beşiktaş borsada çöküşte

Ekonomi Haberleri

UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezalarını onamasının ardından, Borsa İstanbul'da iki takımın toplam piyasa değeri bir günde 56.4 milyon lira eridi.

UEFA Tahkim Kurulu'nun, UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği 2+1 yıllık Avrupa kupalarından men cezasını 2 yıla indirmesi ve Beşiktaş'ın 1 yıllık cezasını aynen onamasının ardından, Borsa İstanbul'da işlem gören iki takımın toplam piyasa değeri bir günde 56.4 milyon lira eridi. Fenerbahçe Futbol A.Ş. hisseleri önceki günkü kapanışa göre yaklaşık yüzde 4.18 oranında değer kaybıyla 27.50 TL'ye indi. Böylece Fenerbahçe'nin 717 milyon 500 bin lira olan toplam piyasa değeri de 30 milyon lira azalışla 687.5 milyon liraya geriledi. Beşiktaş ise yüzde 6.92 değer kaybederek 1.48 liraya gerilerken, toplam piyasa değeri de 26 milyon 400 bin lira azalarak 355 milyon 200 bin liraya düştü. Analistler, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına katılamayacak olmalarının toplam gelirlerinde çok ciddi bir gerilemeye neden olacağını belirterek, bunun hisse fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu kaydediyor. Önümüzdeki günlerde kulüp yöneticilerinin alacağı kararlar ve gelişmeler hisse performansını etkileyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...