TSK, Afrin'e havadan Arapça ve Kürtçe bildiri attı

Düzenleyen:
TSK, Afrin'e havadan Arapça ve Kürtçe bildiri attı

GÜNDEM Haberleri

TSK, Afrin'deki sivil halka Arapça ve Kürtçe bildiri attı. Bildiride, "Teröristlerden, terörist mevzi ve barınaklardan uzak durun. Sizi kalkan olarak kullanmalarına izin vermeyin" ifadeleri yer aldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin halkına yönelik Arapça ve Kürtçe dilde hazırlanan bildirileri havadan dağıttı. Bildiride, "Terörist mevzilerinden uzak durun" denilirken, Afrin'den ayrılmak isteyen sivil halkın TSK''nın garantisi altında olacağı belirtildi.

"SİZİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANMALARINA İZİN VERMEYİN"

Bildiride, "Değerli Afrinli kardeşlerimiz, PKK/PYD/YPG/DEAŞ terör örgütleri yıllardır size ve bize maddi ve manevi zararlar veriyor, sizleri evinizden, yurdunuzdan, sevdiklerinizden mahrum ettiler, teröristlere dur demenin zamanı geldi, tek hedefimiz size eziyet eden terör örgütleridir. Teröristlerden, terörist mevzi ve barınaklardan uzak durun. Sizi ve çocuklarınızı kalkan olarak kullanmalarına izin vermeyin. Afrin'de ayrılmak isteyen TSK'nın garantisi altında olacaklardır. Teröristler tarafından zorla silah altına alınanlar, sizler de en kısa zamanda silahlarınızı bırakın, evlerinize dönün. TRT Radyosu'nu dinleyin." ifadeleri yer aldı.

İşte TSK tarafından atılan o bildiriler;

TSK, Afrin'e havadan Arapça ve Kürtçe bildiri attı

TSK, Afrin'e havadan Arapça ve Kürtçe bildiri attı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...