Aliyev: İşgal altındaki topraklarda yeniden bayrağımız dalgalanacak

Düzenleyen:
Aliyev: İşgal altındaki topraklarda yeniden bayrağımız dalgalanacak

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev, yayımladığı Nevruz mesajında bölgedeki iyi ilişkilere işaret ederek işgalci Ermenistan'ın saldırgan politikalarının geleceğinin olmadığını bildirdi. Aliyev ayrıca, işgal altındaki topraklarda yeniden Azerbaycan bayrağının dalgalanacağını vurguladı.

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Nevruz nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında bölgedeki ikili ilişkilere de değinen Aliyev, Türkiye, Gürcistan ve İran ile iş birliğine vurgu yaptı. Aliyev ayrıca işgalci Erivan yönetiminin komşularını tehdit eden politikalarına tepki gösterdi. Devlet Başkanı, Ermenistan'ın bu politikalarının geleceğinin olmadığını vurgulayarak Erivan'ın yenildiğini bildirdi.

"ASLA İZİN VERİLMEYECEK"

Açıklamasında Ermenistan işgali altındaki Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ'a da değinen Aliyev, Azerbaycan topraklarında ikinci bir Ermeni devletinin kurulmasına asla izin verilmeyeceğini ifade etti. Aliyev ayrıca, işgal altındaki topraklarda yeniden Azerbaycan bayrağının dalgalanacağını vurguladı.

Öte yandan tarihî kaynakları işaret eden Devlet Başkanı, "Ermenistan-Azerbaycan arasındaki çatışma ancak ülkemizin toprak bütünlüğü içinde çözülebilir. Başka yolu yok. Azerbaycan'ın tarihî topraklarında ikinci bir Ermeni devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. Daha önce de söyledim ve tekrarlıyorum. Tarihî kitaplar, 19. yüzyılın başında, Erivan hanlığı nüfusunun mutlak çoğunluğunun ya da yüzde 80'inin Azerbaycanlı olduğunu gösteriyor. Bu tarih, tarihî bir gerçek. Bunu bilmeyenlere, mevcut Ermenistan sınırlarının çoğunluğunun Azerbaycan toprakları olduğunu bilmelerini sağlayın. Bunu asla unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

Erivan'da büyük endişeye yol açan açıklamada, Azerbaycan'ın "kızıl elma" hedefi net bir şekilde dile getirilmiş oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...