Barış görüşmeleri için Yahudi yerleşimi durduralacak

/ Kaynak: AA
Barış görüşmeleri için Yahudi yerleşimi durduralacak

DÜNYA Haberleri  / AA

John Kerry, Doğu Kudüs'teki inşaatların 3 ay süreyle durdurulması karşılığında İsrail'le barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasını teklif etti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bir araya gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistin - İsrail barış görüşmelerinin yeniden başlaması için Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimi inşaatlarının 3 ay süreyle durdurulabileceğini söyledi. Fetih Hareketi kaynaklarından alınan bilgiye göre Kerry, müzakerelerin yeniden başlaması ve taraflar arasında daimi bir çözüm üretilmesi için Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimleri inşasının 3 ay süreyle nbsp;durdurulmasını teklif etti. Dışişleri Bakan Kerry'nin Abbas'a söz konusu önerilerin uygulanmasını ABD olarak taahhüt ettiği belirtildi. Öte yandan Filistin Devlet Başkanlığı Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Abbas'ın sunulan önerileri değerlendirmek üzere Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) liderleri ile görüşme yapacağı ifade edildi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ikili temaslarda bulunmak ve İsrail ile Filistin arasındaki barış sürecini görüşmek üzere Salı günü Ürdün'e gelmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...